Mostar

Klikerijada 2021: Mostarski osnovnoškolci pokazali kreativnost i inovativnost

Cjelodnevno natjecanje je obilježeno zalaganjem i trudom mostarskih osnovnoškolaca koji su svojim rješenjima pokazali zavidnu razinu inovativnosti i kreativnosti.
Lifestyle / Zabava | 16. 12. 2021. u 13:29 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se prvo polugodište ove školske godine lagano privodi kraju, učenici 7., 8. i 9. razreda deset mostarskih osnovnih škola imali su priliku u utorak, 14.10.2021. godine, zajedno sa svojim nastavnicima, sudjelovati u jedinstvenom natjecanju Klikerijada 2021. Tijekom natjecanja, koje je organizirao Centar za tehničku kulturu u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, učenici su u timovima izrađivali kartonske tobogane za klikere, ali i poslušali inspirativno uvodno predavanje o perspektivama tehničkih zanimanja.

PR  / Klikerijada 2021: Mostarski osnovnoškolci pokazali kreativnost i inovativnost

Cjelodnevno natjecanje je obilježeno zalaganjem i trudom mostarskih osnovnoškolaca koji su svojim rješenjima pokazali zavidnu razinu inovativnosti i kreativnosti. Najboljim rješenjem stručna komisija je proglasila tobogan iza kojeg stoji ekipa iz IV Osnovne škole, dok su drugo i treće mjesto zauzele Osnovna škola Zalik i Osnovna škola Petra Bakule.

PR  / Klikerijada 2021: Mostarski osnovnoškolci pokazali kreativnost i inovativnost

Za ova tri najbolja tima organizatori su osigurali vrijedne nagrade. Svim natjecateljima su uručena priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a Centar za tehničku kulturu je svim školama sudionicima, darovao prigodan paket tehničke opreme za izradu ovih tobogana kako bi doprinio unaprjeđenju tehničke nastave u školama. Zainteresiranost najmlađih, kvaliteta prezentiranih rješenja i suradnja timova samo su neki od dokaza da se u mostarskim školama kriju talenti koji će u budućnosti svoju karijeru zasigurno graditi u tehničkom svijetu.

Natjecanje je organizirano u okviru projekta Tehnikom za budućnost podržanog od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Kopirati
Drag cursor here to close