Češki turisti

Kažnjeni nakon što su u Kazahstanu glumili Borata

Lokani mediji javili su kako su turisti kažnjeni s po 22.500 tengea (430 kuna) zbog nedoličnog ponašanja.
Lifestyle / Zabava | 17. 11. 2017. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šestorica čeških turista uhićeni su u Kazahstanu nakon što su došetali u centar Astane obučeni u mankini. Riječ je o jednodjelnom kostimu kakav je popularizirao Sacha Baron Cohen u liku Borata, izmišljenog TV voditelja koji je upravo iz Kazahstana.

Lokani mediji javili su kako su turisti kažnjeni s po 22.500 tengea (430 kuna) zbog nedoličnog ponašanja. Zanimljivo je da se u Kazahstanu nakon ove vijesti razvila žestoka debata.

''Pitam se kako bi češke vlasti reagirale da naši građani to naprave u njihovoj zemlji'', napisala je novinarka  Assem Mirjekeeva, a jedan joj je prijatelj odgovorio kako ne bi reagirali jer je njihova policija osjetljiva.  

No, mnogi su Kazahtanci bili puno oštriji, pa su napisali kako ih je trebalo kazneno goniti jer su uvrijedili njihovu naciju.

Inače, Borat nije omiljeni lik u ovoj azijskoj zemlji. Nakon izlaska filma 2006. godine nije ga se moglo pogledati u Kazahstanu, a vlada je čak zaprijetila da će tužiti Barona Cohena. No, nakon što su hrpe turista počele dolaziti u Kazahstan, njihovo ministarstvo vanjskih poslova službeno je zahvalilo britanskom glumcu.

Kopirati
Drag cursor here to close