Nikad nije kasno

Kate Bush na vrhu britanske ljestvice s hitom iz 1985. zbog američke serije

"Veoma je dirljivo da je pjesma toliko toplo primljena, osobito ako to ostvaruju mladi obožavatelji koji vole serije. Zaista sam sretna što braća Duffer dobivaju toliko pozitivan feedback za njihovu posljednju kreaciju. Zaslužuju to", rekla je Bush
Lifestyle / Zabava | 18. 06. 2022. u 09:41 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska pjevačica i kantautorica Kate Bush našla se u petak na vrhu ljestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu sa svojim hitom iz 1985. "Running Up That Hill", postavivši nekoliko rekorda s tom pjesmom, koja je ponovno otkrivena zahvaljujući Netflixovoj seriji "Stranger Things".

"Running Up That Hill (A Deal With God)" bila je najviše na trećem mjestu nakon što je prvotno izašla, no pronašla je novu skupinu obožavatelja među mlađom generacijom zbog posljednje sezone serije o nadnaravnom, čija se radnja odvija u 1980-im godinama u gradu Hawkins u američkoj saveznoj državi Indiani.

Pjesma, s albuma Kate Bush "Hounds of Love", relativno se visoko smjestila na glazbenim ljestvicama u nekoliko zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Države, gdje je prvi dio epizoda četvrte sezone premijerno objavljen na Netflixu krajem svibnja.

Bush, koja se proslavila 1978. svojim prvim singlom "Wuthering Heights", u kojem je kao 19-godišnjakinja osvojila obožavatelje svojim jedinstvenim glasom i ekspresivnim plesnim pokretima, u jednom od svojih rijetkih javnih komentara osvrnula se na obnovljenu popularnost pjesme i dodala da je i sama obožavateljica znanstveno-fantastične drame, koju su stvorili braća Matt i Ross Duffer.

"Veoma je dirljivo da je pjesma toliko toplo primljena, osobito ako to ostvaruju mladi obožavatelji koji vole serije. Zaista sam sretna što braća Duffer dobivaju toliko pozitivan feedback za njihovu posljednju kreaciju. Zaslužuju to", rekla je 63-godišnja Bush u izjavi početkom lipnja.

Official Charts Company, britanska tvrtka koja sastavlja glazbene ljestvice, rekla je da je Bush oborila tri rekorda u petak: za najduže vrijeme potrebno da postigne prvo mjesto na ljestvici singlova (37 godina), ali i za najstariju žensku autoricu, koja se našla na prvom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close