Sarah Connor: I'll be back

Kako je protekla karijera glumice Linde Hamilton iz "Terminatora"?

Iako ju mnogo relacija i situacija povezuje s Terminatorom, nije završila kao neki drugi glumci koji nakon velikog filmskog hita više nikad ne zablistaju na filmskom platnu.
Lifestyle / Zabava | 06. 10. 2017. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji filmskog serijala "Terminator" mogu već početi slaviti. Ne samo da će 2019. moći uživati u novom nastavku filma, nego će u njemu ponovno nastupiti i Linda Hamilton. Dakako, i dalje kao Sarah Connor.

Velika junakinja prvog i drugog Terminatora, kasnije je odbila ponovno igrati u filmu, jer su joj scenariji bili preslabi. Primjerice, ponuđenu ulogu u "Terminatoru 3" jer joj se činila površnom. U najnovijem nastavku pak scenarij i njezina uloga su joj se dopali pa je prihvatila.

Naravno, danas 61-godišnja ženska filmska junakinja u međuvremenu je radila mnoštvo drugih, zanimljivih stvari u filmskoj industriji.

Iako ju mnogo relacija i situacija povezuje s Terminatorom, nije završila kao neki drugi glumci koji nakon velikog filmskog hita više nikad ne zablistaju na filmskom platnu.

Linda je s čovjekom koji je osmislio Terminatora, redateljem Jamesom Cameronom, bila u braku i imaju jednu odraslu kćerku. Osim toga, iz vremena snimanja prva dva nastavka Terminatora nosi trajne ožiljke, uključujući i stresni poremećaj.

Nakon tri godine braka s redateljem Cameronom, Linda se od njega razvela 1999. godine, ali su ostali bliski prijatelji.

"Bila je to jedna užasna veza, u svakom smislu. I on i ja bili smo podjednako nespremni za slavu", kazala je kasnije Linda Hamilton.

Njihov razvod vrijedi kao jedan od najskupljin u Hollywoodu, jer je nakon uspjeha s "Titanicom" slavni redatelj postao multimilijunaš.

Linda se kasnije više nije udavala, a 2009. priznala je kako pati od bipolarnog poremećaja. Kaže kako je zbog svojih depresija nažalost povrijedila puno ljudi. Osim kćerke Josephine, Linda ima i sina Daltona, kojeg je rodila s prvim mužem, Bruceom Abbottom.

Nakon što je ulogom u filmu "Terminator 1" postala poznata, Linda Hamilton je od 1987. do 1990. igrala u seriji "Ljepotica i zvijer", skupa s Ronom Perlmanom. Kao kolege koji se odličnu razumiju, njih su dvoje kasnije igrali u još dvije produkcije.

Linda je 90-tih ostvarila još neke zapažene filmske uloge, primjerice s Pierceom Brosnanom u filmu "Dante's Peak" ili pak s Charliejem Sheenom i Donaldom Sutherlandom u "Šifra: Zavjera (Shadow Conspiracy)".

Nakon toga kao da se primirila. Tek 2010. počela se više pojavljivati u javnome životu - najčešće na TV.

Osim u seriji "Chuck", gdje je igrala dvije godine, preuzela je i neke filmske uloge, a zbog svog upečatljivog glasa sinkronizirala je i neke animirane likove.

U novije vrijeme kao daju zapada više filmskih uloga, kao ona u putovanju kroz vrijeme, filmu "Curvature". Očekivano veliki comeback "Terminatora" 2017. godine ponovo će Lindu ujediniti s velikim prijateljem Arnoldom Schwarzeneggerom, kojega je podržala u kampanji za guvernera Kalifornije, a kako će režirati njezin bivši suprug James Cameron, treba se nadati još jednom akcionom hitu.

"Kao što je tada bila važna kao ženska akciona junakinja, tako je i njezin povratak, kao rutinirane ratnice, jedna važna poruka", kazao je James Cameron tim povodom.

Kopirati
Drag cursor here to close