Mojt Egađo

Kako je izmišljeni general postao ikona Noletovih navijača

Netko je iz šale najprije objavio sliku glumca Stevea Carrella odjevenog u vojnu odoru iz serije "Space Force" te ispod njegove fotografije napisao da general podnosi ostavku radi neriješenog statusa Novaka Đokovića.
Lifestyle / Zabava | 12. 01. 2022. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran", legendarna je izjava starog cinika Alberta Einsteina.

Realno, u svijetu živi puno više Forrest Gumpova nego što bismo očekivali, a uz manipulaciju medijima i ljudsku opterećenost svakodnevnim životom, pojedinca i mase možeš oblikvati po želji.

Pogledamo li dramu oko Novaka Đokovića i Australije, možemo se uvjeriti koliko su ljudi povodljivi i kako nas je lako zavesti. Iako, objektivno, nitko od nas nema neke koristi od toga hoće li prvi tenisač svijeta igrati još jedan turnir ili ne, svi smo istrčali na barikade - od prašnjavih rudara, preko umjetnika i intelektualaca pa sve do lukavih političara.

Vijesti o necijepljenom Noletu prate se danonoćno, sve se uzima kako se servira, situacija je permanentno na rubu 'eskalacije'.

U takvoj gunguli junakom je postao i jedan izmišljeni lik - general Moit Egadio.

Naime, Novakov otac Srđan Đoković, držeći govore u kojima svojeg sina, među ostalim, uspoređuje s Isusom Kristom, izjavio je kako je zbog situacije u kojoj se našao Đoković junior i "onoga što mu rade" jedan australski general dao ostavku.

Ono što Srđanu Đokoviću nije bilo jasno jest da se radi o imaginarnom generalu, liku koji je u međuvremenu postao i protagonist Twitter profila @MoitEgadio (čita se kao 'moj-te-gađo').

Netko je, naime, iz šale najprije postavio sliku glumca Stevea Carrella odjevenog u vojnu odoru iz serije "Space Force" te ispod njegove fotografije napisao da general podnosi ostavku radi neriješenog statusa Novaka Đokovića.

Kako to obično biva na Twitteru, masa je prihvatila šalu, pa je ubrzo general dobio vlastiti službeni profil.

"Odlučeno je, Australija će ući u Otvoreni Balkan ekonomsku i političku zonu. Hvala Srđanu Đokvidu na njegovoj podršci", oglasio se general.

Piše i kako ga je zvao neki Dragan Bjelogrlić koji želi snimiti film o njemu, prenosi Jutarnji.hr.

Moit Egadio postao je naglo aktivan na Twitteru, pa ga je u samo dva dana zapratilo preko tisuću ljudi. A đeneral očito ima smisla za humor.

Kaže kako je on stvarniji lik od Vulinove tetke iz Kanade.

"Tenis je jednostavna igra. Dva muškarca trče za loptom, a onaj s lažnom medicinskom dokumentacijom uvijek pobjeđuje", napisao je general uz zastave Srbije i Australije, osvrćući se na činjenicu da viza Novaka Đokovića nije bila ispravno ispunjena.

Kopirati
Drag cursor here to close