Regionalni kraljevi popa

Izvrsni Detour rasplesao Mostarce

Hrvatska pop senzacija, grupa Detour nastupila je u subotu 27.1. u OKC-u Abrašević, rasplesavši Mostarce muzikom koja lagano osvaja regiju.
Lifestyle / Zabava | 28. 01. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Detour je posjetio Mostar u svojoj bh. mini turneji, a koncert u Mostaru organiziran je zahvaljujući udruzi Front i O.K.C. Abrašević.

Grupa Detour je višestruki dobitnik najveće hrvatske muzičke nagrade Porin, točnije, dobitnici tri Porina, nakon kojih su jednostavno zasjeli na tron hrvatske i regionalne pop scene.

Kao predgrupa Detouru nastupio je bosanskohercegovački glazbenik Zlatan Karić koji je sa svojim bendom, zagrijao Mostarce. Energični Zlatan kombinira rep i pjevanje, ali u svojim pjesmama budi pozitivnost i svjesnost, te govori o svijetu u kojem živimo.

Nakon Zlatana, na scenu je stigao Detour koji na sceni djeluje već 11 godina, stoga, tri Porina su i više nego zaslužena. Čovjek koji je lider grupe Detour je Nenad Borgudan. Skladatelj, aranžer, gitarist, producent a po profesiji arhitekt i scenograf. Autor zagrebačke Arene kroz koju je prošlo možda i stotinu tisuća ljudi tijekom Europskog prvenstva u rukometu koje se završilo nedavno.

Detour je jedan od rijetkih bendova koji struka se usudi nazvati i ansamblom, što je korak do orkesta, dok publici prija dražesna i šarmantna Splićanka Gina Viktorija, nova pjevačica grupe Detour koja je ujedno i šefica dalmatinske klape, glumica, pjevačica u operi i radijska voditeljica.

Bez sumnje možemo reći da u moru koncerata koji se održavaju svakog vikenda u Mostaru, Detour je bio pravo osvježenje, čiji zvuk vas jednostavno miluje i raznježi tijekom koncerta.

Kopirati
Drag cursor here to close