Ne trijezni se

Istraživanje znanstvenika: James Bond je teški alkoholičar!

''Postoji snažan i nepobitan dokaz da je James Bond kronični alkoholičar'', piše u zaključku znanstvenika koje je objavljeno u časopisu Medical Journal of Australia.
Lifestyle / Zabava | 15. 12. 2018. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi smo primijetili da James Bond u filmovima često ima čašu alkohola u ruci. Istraživanje jednog novozelandskog sveučilišta pokazalo je da James Bond, temeljem broja pića koja ispije u filmu, ima ozbiljan problem s alkoholom i treba potražiti pomoć.

''Postoji snažan i nepobitan dokaz da je James Bond kronični alkoholičar'', piše u zaključku znanstvenika koje je objavljeno u časopisu Medical Journal of Australia.

Istraživači su do ovog zaključka došli pažljivo pogledavši 24 filma s Jamesom Bondom u glavnoj ulozi i otkrili da više od šest desetljeća ne prestaje piti. Ukupno je popio 109 pića, odnosno prosječno 4,5 po filmu.

Međutim, 2008. u filmu ''Quantum of Solace'' Bond je iskapio šest Vesper Martinija, odnosno potencijalno fatalnu količinu od 240 mililitara alkohola. Štoviše, znanstvenici tvrde da je u jednoj knjizi popio pola litre alkohola što je količina koja bi gotovo svakoga ubila. Očito ne i Jamesa Bonda.

''Kronični rizici su što često pije prije okršaja s negativcima, prije vožnje (uključujući i potjeru), kocka se s velikim ulozima, dolazi u kontakt s opasnim životinjama, izvodi ekstremne pokrete i seksa se s neprijateljima, a ponekad i s pištoljima i noževima u krevetu'', izjavio je profesor Nick Wilson koji je vodio istraživanje koje je zaključilo da jetra najpoznatijeg agenta nije u najboljem stanju, a izvješće MI6-a navodi da je Bond ovisan o alkoholu i drogama.

Prethodno istraživanje objavljeno u jednom britanskom časopisu otkrilo je da postoji razlog zbog kojeg je 007 opsjednut da mu se martini promućka, a ne promiješa.

''Bond to nije mogao učiniti sam, čak i da je htio, jer se borio s drhtavicom koja je posljedica alkoholizma'', navode.

Ono što u tom slučaju ostaje nepoznanica je kako mu onda uspijeva naciljati pištoljem protivnika i povući okidač?

Nevažno, to je ipak James Bond!

Video: Vesper Martini directed by James Bond
Kopirati
Drag cursor here to close