"ljubitelj Harlem Globetrottersa"

Griezmann se prerušio u crnca pa izazvao lavinu reakcija na mrežama

Nakon što su pristigle prve negativne reakcije na njegov kostim, Girezmann je pratiteljima na društvenim mrežama poručio da se "smire", te kako je on samo "ljubitelj Harlem Globetrottersa"...
Lifestyle / Zabava | 18. 12. 2017. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profili na društvenim mrežama nogometaša Atletico Madrida Antoinea Griezmanna "zatrpani" su komentarima i reakcijama na njegovu "masku".

Naime, Griezmann se odlučio prerušiti u košarkaša crnca, a pri tome je svoju kožu obojio u smeđu boju.

Njegov potez je mnoge podsjetio na dane kada su bijeli glumci, uglavnom u SAD-u, sličnim "maskama" podrugljivo predstavljali Afroamerikance u predstavama tijekom 19. stoljeća, a zatim i u TV emesijama, početkom i sredinom prošlog stoljeća.

Nakon što su pristigle prve negativne reakcije na njegov kostim, Girezmann je pratiteljima na društvenim mrežama poručio da se "smire", te kako je on samo "ljubitelj Harlem Globetrottersa" i na ovaj je način želio odati počast ovim legendarnim košarkaškim "egzibicionistima".

Ipak, to je izazvalo još više komentara, pa ima onih koji su mu poručili "da će mu se ovo sigurno obiti o glavu", dok mu je jedan navijač Barcelone poručio: "Ne prilazi ni blizu mome klubu molim te, hvala".

Raspravi se ubrzo priključio i američki raper Lacrae, te je Girezmannu "očitao lekciju".

"Ovo je jako uvredljivo za crnačku zajednicu. Još gore je reći onima koji su uvrijeđeni da se smire i nastaviti 'paradirati' ovaj post bez ikakve brige i razumijevanja."

Čini se da je Girezmann, ipak, ubrzo shvatio da je pogriješio, pa je fotografiju uklonio, a svim svojim sljedbenicima na društvenim mrežama poručio: "Slažem se da je ovo čudno od mene. Ako sam nekoga povrijedio, ispričavam se."

Kopirati
Drag cursor here to close