Studio

Goran Bogdan dobio nagradu za najboljeg glumca

''Hvala Branku Schmidtu, hvala svima'', rekao je Bogdan primivši nagradu.
Lifestyle / Zabava | 01. 03. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U filmskoj kategoriji za najboljeg glumca Zlatnim Studijem nagrađen je Goran Bogdan za ulogu u filmu Agape Branka Schmidta.

''Hvala Branku Schmidtu, hvala svima'', rekao je Bogdan primivši nagradu.

Već nakon dodjele, s redateljem Schmidtom Bogdan je otišao na beogradski FEST gdje će biti prikazan film Agape u kojem je igrao svećenika.

Riječ je o prvoj dodjeli medijskih nagrada u Hrvatskoj. Prva skulptura Zlatnog Studija otišla je u ruke redateljice dječjeg filma 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' Čejen Černić. Taj je film proglašen najboljim igranim filmom za prošlu godinu. Nataša Janjić proglašena je glumicom godine za ulogu u filmu 'Goran' Nevija Marasovića. U kategoriji dokumentarnog i animiranog filma najboljim je proglašen 'Život od milijun godina', dokumentarac o djevojčici Nori Šitum, za koji je nagradu preuzeo Robert Zuber.

Nagradu za najbolju televizijsku emisiju osvojila je HRT-ova 'A strana', koju su primili Duško Ćurlić i Ivan Vukušić. Najbolja domaća televizijska serija je 'Crno-bijeli svijet', a TV novinar godine je Andrija Jarak s Nove TV. 'Supertalent' je nagrađen za najbolji reality show, a Zoran Šprajc s RTL-a za najboljeg voditelja.

Video: Agape - Trailer

Oliver Dragojević, koji nije sudjelovao na dodjeli nagrada, proglašen je pobjednikom u dvije kategorije, kao pjevač godine i za hit godine 'Ako voliš ovu ženu', duet sa Željkom Bebekom. Pjevačica godine je po ocjenama žirija i glasovima publike Mia Dimšić, a grupa godine Hladno pivo. Petar Grašo je pobijedio u kategoriji najboljeg koncerta za svoj slavljenički nastup u Areni Zagreb, koja je nagrađena za najbolji radio, a Tamara Loos za radijski glas godine.

Predstava 'Ljudi od voska' osvojila je Zlatni Studio za najbolju predstavu, ali i za najbolju glumicu Kseniju Marinković, dok je Bojan Navojec dobio nagradu za ulogu u predstavi 'Ivanov' HNK u Zagrebu. Mladi glumac Filip Vidović proglašen je najboljim novim licem u kazalištu.

Kopirati
Drag cursor here to close