Amnesia

Glavna vijest u svijetu zabave: Ibiza seli u Hrvatsku

Prvi puta u povijesti, najpoznatiji svjetski klub Amnesia s Ibize closing party seli na Pag
Lifestyle / Zabava | 13. 08. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je glavna vijest u svijetu zabave. Naime, prvi puta u povijesti, jedan od najpoznatijih klubova svijeta Amnesia s Ibize closing party seli u Hrvatsku.

Čak sedam dana trajat će završni Festival IBIZA TAKEOVER CROATIA. Veliko je ovo priznanje za najpoznatiju hrvatsku party plažu Zrće, beach club NOA te BSH Events u čijoj se suorganizaciji održava Festival koji traje od 30. kolovoza do 5. rujna.

''Čast nam je i veliko priznanje svima da je jedan ovakav svjetski brend izabrao Hrvatsku za svoj festival i closing party sezone. Pandemija korona virusa zatvorila je i ovog ljeta sve klubove na Ibizi, a Hrvatska je postala top destinacija!'', ističe Drago Vukelić iz BSH Events.

Video: Marco Carola & Richie Hawtin | Amnesia Closing Party | Ibiza

Na festivalu zanimljivog imena u sedam će dana nastupiti brojni rezident DJ-i kluba s Ibize kao što su Adam Beyer, Claptone, Caal, Cinthie, Luca Donzeli, Kolsch i brojni drugi.

Amnesia s Ibize jedan je od najpoznatijih svjetskih klubova. Čak je četiri puta u periodu od 2007. do 2011. na dodjeli nagrada IDMA u Miamiju proglašen za najbolji globalni klub. Nalazi se u blizini sela San Rafael na autocesti Ibiza - San Antonio.

Otvorena je 1976. kao mjesto susreta s hipi bendovima koji su svirali te s drugim aspektima hipi kulture. Te godine, filozof Antonio Escohotado potpisuje ugovor o korištenju prostora. Pokreće disko klub u prijevodu naziva Radionica zaborava.

Tu počinje jedan novi svijet, klub 1978. klub postaje Amnesia. Redaju se otvaranja i zatvaranja, a u večeri 22. lipnja 1991. godine klub je ponovno otvoren i počinje njegov strelovit uspon. Širi s 30 na 200 zaposlenika.

Video: AMNESIA 2018

Glavna soba i terasa svakog ljeta primaju tisuće ljubitelja elektroničke glazbe i drugih glazbenih pravaca.

U klubu su se održavali brojni svjetski poznati programi kao što su Music On, Coccun, u njemu su nastupali gotovo svi vodeći DJ-i svijeta, a svoju rezidenciju svakog ljeta ima i Paris Hilton.

Dolazak Amnesie u Hrvatsku veliko je priznanje za naš svijet zabave i plažu Zrće koja je s godinama postala sinonim za dobru zabavu, navode organizatori festivala.

Samu promociju IBIZA TAKEOVER CROATIA Festivala Amnesia provodi u cijelom svijetu i ne treba previše isticati koliko je ovo velika reklama za Hrvatsku i otok Pag.

Ulaznice za Festival mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close