Humanitarni rad

Elton John na popisu najzaslužnijih Britanaca

72-godišnji pjevač hitova "Rocketman" i "Candle in the Wind" već ima titulu "sir" koju mu je 1998. dala kraljica Elizabeta.
Lifestyle / Zabava | 28. 12. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski pjevač Elton John rekao je da je ganut što se nalazi na novogodišnjem popisu najzaslužnijih Britanaca objavljenom u petak čime je prepoznat njegov nekoliko desetljeća dug humanitarni rad.

72-godišnji pjevač hitova "Rocketman" i "Candle in the Wind" već ima titulu "sir" koju mu je 1998. dala kraljica Elizabeta. Novim priznanjem odaje se počast karijeri pjevača i njegovu aktivizmu u borbi protiv HIV-a i AIDS-a.

To odličje Reda društva časti može imati maksimalno 65 ljudi.

Zvijezda "Briljantina" Olivia Newton-John, rođena Britanka s adresom u Australiji, nagrađena je titulom dame, što je ženski ekvivalent tituli viteza.

Vitezom je postao Sam Mendes, režiser filmova James Bonda, kao i režiser filma "12 godina ropstva" Steve McQueen, imenjak poznatog glumca.

Oni su među 1097 Britanaca na popisu zaslužnih koji čini 51 posto žena, 9 posto pripadnika etničkih manjina i 11 posto osoba s invaliditetom, stoji u podacima ureda britanske vlade.

Odbor među nominiranima odabire zaslužne i potom svoje preporuke predaje premijeru i kraljici, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close