Fokus na odraslima

Djeca i odrasli ujedinjeni u zabavi: Sajam igračaka u Nurnbergu najveći na svijetu

Ove godine, fokus je na igrama i igračkama za odrasle, pošto ta platežno sposobna ciljna grupa, prema ocjeni stručnjaka za industriju igračaka, predstavlja veliki potencijal za taj sektor.
Lifestyle / Zabava | 30. 01. 2024. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kocke za slaganje, plišane maze ili društvene igre - u Nurnbergu se od utorka na najvećem svetskom sajmu igračaka mogu vidjeti svi noviteti i trendovi u toj branši.

Ove godine, fokus je na igrama i igračkama za odrasle, pošto ta platežno sposobna ciljna grupa, prema ocjeni stručnjaka za industriju igračaka, predstavlja veliki potencijal za taj sektor.

Igračke koje nisu samo za djecu – za proizvođača drvenih kockica Kapla to je filozofija poslovanja, javlja DPA.

Odrasli se igraju sa djecom

"Odrasli se sa tim igraju sa djecom ne samo da bi im ugodili", kaže dizajner kockica Tom van Bruggen. "I oni sami uživaju u tome, a djeca to osećaju'', dodaje.

Van Brugen je izmislio pljosnate drvene kockice kojima djeca mogu praviti građevine poput Eiffolovog tornja, ali i životnje ili vozila.  

I stonni nogomet Tipp-Kick već 100 godina igra na kartu igračke za sve generacije, kaže direktor obiteljske tvrtke Mathias Mieg.

"Čovjek može figurice doslovno da uzme u ruku, zbog čega je igra pogodna i za malu djecu, ali i za starije koje ne zanimaju kompjuterske igrice'', kaže Mieg.

Razvijanje tržišta

Drugi proizvođaači ili tek otkrivaju tržište igračaka za odrasle, ili žele da ga razviju.

Tako tvrtka Playmobil, koja je do sada bila posvećena djeci do 10 godina, sada želi figuricama poznatih i manga junacima, namijenjenim za skupljače, da se približi i mladima i odraslima.

Sajam je uz to fokusiran i na licence za filmove i serije ili kompjuterske igrice, kao i održive igračke.

Uz proizvode iz obnovljivih sirovina kao što su bambus ili pluto, tu su i igračke koje djecu trebaju podučiti o ekologiji i održivom razvoju.

Do subote, na sajmu će svoje proizvode predstaviti gotovo 2.400 izlagača iz skoro 70 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close