Nasljednici krune

Deset godina od kraljevskog vjenčanja koje smo svi pratili

Roditelji su troje djece: princa Georgea (7 godina), princeze Charlotte (5) i trogodišnjeg princa Louisa.
Lifestyle / Zabava | 29. 04. 2021. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve popularniji princ William i Kate Middleton, na koje se sve više gleda kao na budućnost ostarjele britanske monarhije, slave desetgodišnjicu braka.

William (38), drugi u redu za nasljeđivanje britanske krune, vjenčao se s danas 39-godišnjom Kate u opatiji Westminster 29. travnja 2011., nakon sedmogodišnje veze koju su izgradili upoznavši se na škotskom sveučilištu St Andrews.

Roditelji su troje djece: princa Georgea (7 godina), princeze Charlotte (5) i trogodišnjeg princa Louisa.

Pošto su deset godina obavljali dužnosti kao vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, a te im je titule udijelila kraljica kada su sklopili brak, njih dvoje danas su među najcjenjenijim članovima institucije, prenosi Hina. 

Obavljaju protokolarne obveze i karitativne dužnosti i vrlo su diskretni u pogledu svoje privatnosti. Ukratko, Kate i William moderno su lice kraljevske obitelji, kakvu utjelovljuje ponajprije kraljica Elizabeta II. (95 godina), te njezin sin, prijestolonasljednik Charles (72).

Njih su se dvoje savršeno uklopili u mantru "Never complain, never explain" (nikada se ne žali i ne objašnjavaj) u suprotnosti s turbulentnim parom, mlađim Williamovim bratom Harryjem i njegovom suprugom Meghan Markle koji su kritizirali britansku obitelj i optužili je za rasizam.

"Cambridgei su do sad najnormalnija obitelj unutar kraljevske obitelji i to je dobar znak za budućnost", kaže stručnjakinja za monarhiju Penny Junor.

Harry (36) i Meghan (39), otvorili su dušu u intervjuu poznatoj američkoj voditeljici razotkrivši javnosti napete odnosi unutar monarhije, posebice među poznatom četvorkom, Fab four kako mediji nazivaju dva brata i njihove supruge.

Upozorili su da nisu imali podršku i optužili za rasizam jednog člana obitelji kojega nisu imenovali zbog čega je William branio instituciju kazavši da njegova obitelj "nije nimalo rasistička".

Harry je ustvrdio da su William i njihov otac, princ Charles, "zarobljeni" kraljevskim konvencijama, a Meghan je optužila Kate da ju je rasplakala prije njezina vjenčanja 2018.

Takvim priznanjima Harry i Meghan nisu postali popularniji u Velikoj Britaniji gdje je javnost još čvršće stala uz jezgru, osobito nakon smrti princ Philipa.

Osobito aktivni ove godine, Cambridgei sada uživaju vrlo veliku popularnost, pokazuju ankete.

Williama javnost cijeni mnogo više nego njegova oca Charlesa pa tako trećina ispitanika želi da William naslijedi kraljicu, a ne Charles.

A Kate je treća najpopularnija osoba u obitelji i dvije trećine britanskih ispitanika ima o njoj pozitivno mišljenje, prema anketi instituta YouGov od utorka.

Kopirati
Drag cursor here to close