Obljetnice

Deset godina nakon smrti: Kralja popa ne mogu zasjeniti ni optužbe o pedofiliji

Iako su mnogi fanovi s kojima su razgovarali novinari AFP-a svjesni postojanja tih optužbi, njihova zaluđenost Jacksonom nadmašuje sve ostalo.
Lifestyle / Zabava | 25. 06. 2019. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni fanovi danas će obilježiti desetu godišnjicu smrti Michaela Jacksona jer njihovu opčinjenost Kraljem popa ne mogu zasjeniti niti optužbe o seksualnom zlostavljanju djece.

Na holivudskom Šetalištu slavnih pjevačeva zvijezda i dalje privlači gomile turista željnih selfieja, dok obližnje suvernirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro unovčuju sve povezano s Jacksonom.

Preko puta, u Ripleyjevu “Vjerovali ili ne” muzeju Jacksonova statuta strateški je postavljena iznad blagajne kako bi privukla turiste. U Muzeju madame Tussauds njegova je voštana figura uvijek među najposjećenijima.

Video: Michael Jackson - Beat It (Legendado)

Ali u samo nekoliko sati vožnje udaljenom bajkovitom ranču Neverlandu, Jackson je iskorištavao svoju slavu i sjaj kako bi zlostavljao dječake, tvrdi se u novom dokumentarcu HBO-a “Leaving Neverland”.

Iako su mnogi fanovi s kojima su razgovarali novinari AFP-a svjesni postojanja tih optužbi, njihova zaluđenost Jacksonom nadmašuje sve ostalo.

'Ja ga jednostavno volim'

“Došao sam samo zbog njega. Ne fotogafiram se s nijednom drugom zvijezdom”, rekao je nizozemski turist Hooman Nazemi na Šetalištu slavnih.

“Optužbe koje iznose u dokumentarcu su teške, ali ne možete biti sigurni da su sto posto istinite. Ja ga jednostavno volim”, kazao je.

Antoine Baynes, 31-godišnji Jacksonov imitator koji izvodi moonwalk duž Hollywood Boulevarda za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo pao, baš naprotiv.

“Nakon emitiranja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet”, tvrdi.

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Jackson kao dječake godinama zlostavljao. Nisu to prve optužbe na Jacksonov račun, ali su se ponovno vratile u prvi plan.

Preminuo u 50. godini

Jackson je preminuo u 50. godini nakon slučajnog predoziranja lijekovima. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je ostavština tužila HBO za difamaciju i traži 100 milijuna dolara odštete.

U utorak, na desetu godišnjicu smrti, okorjeli fanovi sa svih strana svijeta planiraju šetnju Hollywoodom i okupljanje kraj njegove zvijezde na Šetalištu slavnih.

Video: Michael Jackson - Thriller (Official Music Video)

Oni koji tome ne mogu nazočiti pozvani su da doniraju novac za cvijeće koje će se položiti na Jacksonovo posljednje počivalište na obližnjem groblju Forest Lawn. Organizatori tvrde da su već kupili 18.000 ruža, ali nisu to htjeli komentirati AFP-u.

Što se tiče ‘mainstream’ entuzijazma za godišnjicu smrti, on je vidljivo nizak. Časopis Variety objavio je kako su mnoge televizijske mreže zbog obnovljenih optužbi za pedofiliju odustale od dugo planiranih posebnih programa za godišnjicu smrti.

To, međutim, ne utječe na Jacksonovu komercijalnu privlačnost. Majice, privjesci za ključeve, šalice i ostali predmeti s njegovim likom i dalje su na istaknutim mjestima holivudskih prodavaonica. Više je jedino onih s likovima Elvisa Presleyja i Marilyn Monroe.

Kopirati
Drag cursor here to close