BMX zvijezda

Courage Adams u BMX avanturi u Johannesburgu

Zvijezda uličnog biciklizma Courage Adams nedavno je boravio u Južnoj Africi, gdje se upoznao s lokalnim vozačima i posjetio neke od najatraktivnijih lokacija za vožnju BMX-om u Johannesburgu.
Lifestyle / Zabava | 11. 02. 2022. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklista Courage Adams jedan je od najuspješnijih vozača na BMX freestyle sceni u ovom trenutku. Redovno nastupa na BMX natjecanjima širom svijeta, a prošle godine je osvojio drugo mjesto na eventu Simple Session u Talinu (Estonija) te prvo mjesto na Arnette O’Marisquino u Vigu (Španjolska).

Pored strasti za natjecanjem, ono što Adamsa najviše pokreće je freestyle vožnja ulicama, što se može vidjeti i u njegovom najnovijem videu.

Foto:PR / Courage Adams u BMX avanturi u Johannesburgu

Adams je španjolski državljanin, no rođen je u Benin Cityju (Nigerija). Prije par godina ovaj 25-godišnjak je posjetio Nigeriju kako bi se ponovo povezao s rodnom zemljom i snimio video „Encouraged“, te istražio rastuću BMX scenu u glavnom gradu Lagosu.

Foto:PR / Adams je ponovo posjetio afrički kontinent, ali ovog puta je njegova destinacija bila Južna Afrika

Njegov novi film „Courage in the Streets of Jozi“ nastavlja tim tragom. Adams je ponovo posjetio afrički kontinent, ali ovog puta je njegova destinacija bila Južna Afrika i grad Johannesburg. Ovaj film mu je pružio priliku da istraži Johannesburg i upozna grupu biciklista koji čine temelj tamošnje BMX scene.

Foto:PR / Lokalna kultura ovdje podsjeća me na moje djetinjstvo u Nigeriji, kazao je Adams

Popularnost BMX-a u Južnoj Africi je u snažnom porastu. Od užurbanih uličica u centru Jozija (kako lokalci vole zvati Johanesburg) pa sve do ulica Soweta, BMX subkultura je pustila jake korijene 

„Lokalna kultura ovdje podsjeća me na moje djetinjstvo u Nigeriji. To je veoma zanimljivo, jer sam zaista osjetio povezanost s gradom“, kaže Adams.

Foto:PR / Redovno nastupa na BMX natjecanjima širom svijeta

Njegovi domaćini u Južnoj Africi bili su predvodnici lokalne BMX scene Nkosinathi Nkosi i Leroy Mlenze.

Foto:PR / Popularnost BMX-a u Južnoj Africi je u snažnom porastu

„Upoznavanje s Courageom za mene je bio sjajan doživljaj. Uvijek sam uživao gledajući ga kako vozi. Njegova vožnja je dio njegovog bića, zaista je inspirativno gledati ga“, rekao je Nkosinathi.

Foto:PR / Prošle godine je osvojio drugo mjesto na eventu Simple Session u Talinu

„Ovakvi projekti su stvarno važni za lokalnu scenu, jer pomažu da naši vozači budu primijećeni na međunarodnoj BMX sceni i pomažu u jačanju zajedništva unutar naše lokalne BMX zajednice.“

Foto:PR / Ono što Adamsa najviše pokreće je freestyle vožnja ulicama
Kopirati
Drag cursor here to close