Pet godina patnje

Corinna uoči Schumijevog 50. rođendana: Činimo sve što je moguće

"Budite sigurni da je u najboljim mogućim rukama i da činimo sve što je ljudski moguće da mu pomognemo", poručila je Corinna Schumacher.
Lifestyle / Zabava | 02. 01. 2019. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Michael Schumacher će u četvrtak 3. siječnja napuniti 50 godina, a njegova supruga Corinna je u jednom od rijetkih obraćanja javnosti otkrila kakvo je stanje najvećeg vozača Formule 1 svih vremena.

"Budite sigurni da je u najboljim mogućim rukama i da činimo sve što je ljudski moguće da mu pomognemo", poručila je Corinna.

Supruga proslavljenog vozača koji se teško ozlijedio na skijanju ponovno je zamolila za razumijevanje što žele zadržati svoju privatnost podalje od očiju znatiželjnika.

"Molim Vas za razumijevanje što ovako osjetljive teme poput zdravlja držimo u privatnosti, to su bile i Michaelove želje. Hvala vam puno za prijateljstvo i želimo vam zdravu i sretnu 2019. godinu", dodala je Corinna Schumacher u svojoj poruci svim zabrinutim obožavateljima.

Pet godina nepomičan

Michael Schumacher nastradao je na skijanju 29. prosinca 2013. godine. On je prije pet godina udario je glavom u stijenu u francuskim Alpama, prošao je dvije operacije i stavljen je u umjetnu komu.

U komi je bio pet mjeseci, a probudili su ga u lipnju 2014. godine i prebacili na kućnu njegu u dom Schumacherovih u Švicarskoj. Za njega se svakodnevno brinulo 15 vrhunskih stručnjaka. Jedan od rijetkih izvan obitelji koji ima pristup Schumiju je njegov bivši šef iz Ferrarija Jean Todt.

Svih ovih godina obitelj je informacije o njegovom zdravstvenom stanju držala u strogoj tajnosti. U rijetkim situacijama kada se obraćala javnosti, Corinna Schumacher je molila za privatnost.

"Podržite nas u zajedničkoj borbi s Michaelom. Važno nam je da pustite liječnike da rade u miru. Molim vas, vjerujte njihovim priopćenjima i ostavite liječnike i našu obitelj na miru", rekla je ubrzo nakon nesreće Michaelova supruga, podsjeća portal 24sata.hr.

Obitelj Schumacher bori se s glasinama

Obitelj je komentirala Schumacherovo stanje jedino u slučaju demantiranja glasina koje su se, kako je vrijeme odmicalo, gomilale. Bilo je svakakvih nepotvrđenih i neprovjerenih informacija pa čak i navoda da se čudotvorno oporavlja i da može hodati.

Corinna i Michael Schumacher su u braku od 1995. godine, a zajedno imaju dvoje djece - 21-godišnju Ginu Mariju i 19-godišnjeg Micka.

Kronologija Schumijeve nesreće:

29. prosinca 2013. - Michael Schumacher teško je ozlijedio glavu u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela. Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao u zrak. Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga.

30. prosinca 2013. - Iz bolnice javljaju da se Michael bori za život te da postoji opasnost da se nikada ne probudi iz kome

2. siječanj 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
   
2. siječnja 2014. - Najtužniji rođendan Michaela Schumachera. U bolnicu stižu brojne poruke podrške, no stanje je nepromijenjeno.
   
6. siječnja 2014. - Prve poruke ohrabrenja. Mediji javljaju kako je Michael pokazao mali napredak te da više nije u životnoj opasnosti.
   
12. siječnja 2014. - Počinju nagađanja o buđenju iz kome. Dan poslije Schumacheru su testirali mozak kako bi vidjeli mogu li ga početi buditi.
   
22. siječnja 2014. - Nakon niza ohrabrujućih vijesti iz Grenobla pojavila se bojazan da bi Schumacher mogao ostati u komi do kraja života.
   
30. siječnja 2014. - Iz liječničkog tima potvrdili su da ga bude iz kome. Michael je na kratko otvorio oči. Liječnici nastavljaju proces buđenja u sljedećih mjesec dana. U međuvremenu dolaze brojne poruke podrške prijatelja, navijača, obožavatelja...
   
2. ožujka 2014. - Vijesti nisu dobre. Brojni ugledni neurokirurzi potvrđuju kako se boje da se Michael nikada neće u potpunosti oporaviti te da ga samo čudo može spasiti.
   
12. ožujka 2014. - Glasnogovornica je potvrdila da Michael daje znakove ohrabrenja iako sada već ima samo 55 kilograma.
   
29. ožujka 2014. - Schumacher je u komi već tri mjeseca, no liječnici i obitelj uvjereni su da će se izvući.
   
3. travnja 2014. - Naznaka odličnih vijesti. Menadžerica je potvrdila kako Michael pokazuje znakove poboljšanja te da nije istina da leži u vegetativnom stanju.
   
4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti. Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel.
   
16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei.
   
9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak.
   
Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
   
Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
   
Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
   
Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
   
Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
   
Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala.
   
Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
   
Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
   
Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
   
Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
   
Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječio Schumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
   
Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
   
Studeni 2018. - U javnosti se pojavilo pismo Corinne Schumacher njemačkom glazbeniku Saschi Herchenbachu, a u njemu je napisala kako je "Michael veliki borac i neće se prestati boriti"
   
29. prosinac 2018. - Prošlo je točno pet godina od Schumijeve nesreće na skijanju.

Kopirati
Drag cursor here to close