Spoj glazbe i sporta

BMX show i klasični orkestar na startu staze za spust u Kitzbühelu Pristigla pošta

Matthias Dandois je bio na planini Hahnenkamm, gdje je uz pratnju orkestra nastupio na otvaranju nove startne kućice na Streifu
Lifestyle / Zabava | 24. 01. 2022. u 14:23 Bljesak.info
BMX show i klasični orkestar na startu staze za spust u Kitzbühelu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuz Matthias Dandois je karijeru izgradio na pomjeranju granica na svom BMX biciklu. Ovaj 32-godišnjak nedavno je bio na planini Hahnenkamm, gdje je uz pratnju orkestra nastupio na otvaranju nove startne kućice na Streifu, čuvenoj stazi za utrke spusta.

Kada Francuz stoji na startu legendarnog Streifa, sve je moguće: Adrien Duvillard, Guy Perillat, Jean-Claude Killy i Luc Alphand su Francuzi koji su pobjeđivali u spustu niz planinu Hahnenkamm.

Aktualni ukupni pobjednik FIS Svjetskog kupa Alexis Pinturault također je ostvario naizgled nemoguće u Kitzbühelu, pobijedivši na posljednje tri utrke alpske kombinacije održane tamo.

Ove godine, 82. izdanje natjecanja na Hahnenkammu ponovo će imati dvije trke spusta, ali ovog puta natjecatelji će u uzbudljivi spust kretati iz tek renovirane startne kućice koja je dobila novi kat.

Prije početka natjecanja, Dandois je dokazao da je podjednako dobro može nastupati i na snijegu, izvodeći niz vrhunskih BMX trikova na krovu startne kućice na legendarnoj stazi.

Kako bi dobio inspiraciju, vješti Francuz je do vrha planine stigao u gondoli s Pinturaultovim imenom. No, umjesto skijama, Dandois je bio ''naoružan'' svojim pouzdanim BMX-om.

''Ideja je zapravo bila prilično jednostavna: izvoditi BMX trikove na vrhu jednog od najposebnijih mjesta na svijetu. Bio je sjajan osjećaj sjesti u Alexovu gondolu, stvarno sam se osjećao kao kod kuće. Mogli smo jako lijepo povezati trku s našim projektom“, otkrio je.

Dandois je nastupio uz jedinstvenu glazbenu pratnju, zahvaljujući Red Bull Symphonicu. Drum'n'bass majstori Camo & Krooked reinterpretirali su svoju pjesmu ''Set it Off'' uz pomoć klasičnog skladatelja Christiana Kolonovitsa i orkestar Maxa Steinera, kojim je dirigirala Natalia Villanueva Garcia.

''Bilo je nevjerojatno iskustvo nastupati pred Red Bull Symphonic orkestrom, jer sam se zaista osjećao kao da sviraju samo za mene'', oduševljen je bio biciklista.

''Ovo je jako posebno mjesto, jer će najbolji skijaši na svijetu trku počinjati samo sprat ispod nas“, rekao je Markus 'Krooked' Wagner iz dvojca Camo & Krooked.

''Sjajan osjećaj. Prvo sam pomislio: 'Je li to uopće moguće izvesti na vrhu planine pokrivene snijegom, s instrumentima i našom DJ opremom na ovoj hladnoći?' Ali zahvaljujući izvrsnom timskom radu, sve je funkcioniralo“, dodao je njegov kolega Reinhard 'Camo' Rietsch.

Camo & Krooked su početkom 2020. godine uz isti orkestar nastupili u prvom izdanju Red Bull Symphonica, projekta koji omogućava realizaciju izuzetnih glazbenih doživljaja i inovativnih ideja.

Zanimljivo je da je drugo izdanje ovog jedinstvenog projekta realizirano u Bosni i Hercegovini. Ta čast pripala je našem producentu Indigu i mladim glazbenicima okupljenim u 18-člani Victoria String Orchestra, kojim je dirigirao sarajevski kompozitor i dirigent Toni Toplan. Oni su sredinom prošle godine na specijalnom eventu izveli skladbe s Indigovog solo albuma ''Victoria''.

Kopirati
Drag cursor here to close