Malo dobro djelo

Bh.ironman Nermin Palić SOS Dječjim selima donira cjelokupan iznos donacija prikupljen kroz Malu školu prijateljstva!

Do 20.8.2018. i vi imate priliku da se uključite u projekt tako što ćete kupiti jedan ili više Nerminovih kilometara po cijeni od 70 KM, a Nermin će zajedno s Malom školom prijateljstva cjelokupan iznos donacije donirati SOS Dječjim selima.
Lifestyle / Zabava | 01. 08. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo svjedočili još jednom sjajnom uspjehu Nermina Palića koji je na 'Challenge Roth' natjecanju postavio novi Ironman rekord za Bosnu i Hercegovinu. Naime, bilo je dovoljno 9 sati, 33 minute i 54 sekunde da završi utrku koja se sadrži od 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,4 km maratona. Podsjećamo, Nermin je ambasador 'Male škole prijateljstva' kroz koju je ponudio svoje Ironman kilometre na prodaju za podršku SOS Dječjim selima BiH. Cilj je da se prodajom kilometara dva puna Ironman natjecanja na koje Nermin ove godine ide, kroz Malu školu prijateljstva osiguraju dovoljna sredstva za  za pokriće godišnjih troškova hrane, školskih i vannastavnih aktivnosti za jednu SOS porodicu u kojoj živi petero djece.

Foto: www.malaskolaprijateljstva.com / Bh.ironman Nermin Palić SOS Dječjim selima donira cjelokupan iznos donacija prikupljen kroz Malu školu prijateljstva!

Nakon Roth natjecanja, Mala škola prijateljstva je u SOS Dječjem selu organizirala i druženje s Nerminom kako bi djeca iz prve ruke saznala zašto je važno baviti se sportskim aktivnosti, kako pravilna ishrana utječe na njihovo zdravlje te zašto su marljiv trud i rad osnova svakog uspjeha, a iz SOS Dječjeg sela su posjetu opisali sljedećim riječima:

"Posjetom Nermina Palića programskoj lokaciji Sarajevo SOS Dječijih sela BiH proveli smo jedan nezaboravan dan. Djeca i SOS mame su uživale u druženju na igralištu. Saznali smo kako se Nermin priprema za triatlon, vidjeli opremu i specijalni bicikl, neki su čak probali da voze, onda smo na zabavan način ponovili lekcije iz fizike. Nermin je strpljivo odgovarao na sva silna pitanja. Za mame je pak najvažnije pitanje bilo da li Nermin zdravo i redovno jede, a nakon odgovora da se mora zdravo i redovno jesti, marljivo trenirati i učiti kako bi se postigli vrhunski rezultati – svi odrasli su s odobravanjem podržali Nermina. Mama Paša je sa svojom djecom pripremila ručak za Nermina i njegovu menadžericu Arijanu, a djeca su pripremila crtež i tortu u obliku srca. Nisu se odvajali od Nermina, ispričali su mu sve školske zgode, ali i kako provode raspust. Najstariji dječak je želio sve vrijeme ovog svijeta za druženje s Nerminom, i nekako su se iskrali iz kuće da igraju „žmire“. I igra bi mogla potrajati satima, ali u YES Centru smo zakazali druženje naših mladih ljudi s Nerminom, koji je istinska inspiracija. Pričao im je o uspjehu, odricanjima, o puno uloženog truda, o nastojanju da bude najbolja verzija sebe. Sretni smo što je Nermin ambasador Male škole prijateljstva, jer je uzor kakvog želimo za djecu i mlade koji odrastaju u okrilju SOS Dječijih sela BiH.  Znamo da će Nermin na narednom triatlonu u Kopenhagenu imati najbrojniju moralnu podršku – svih 248 djevojčica i dječaka će srcem navijati za njega.“

Nermin se upravo priprema za KMD IRONMAN DENMARK koji će se u Kopenhagenu održati 19.8. i na kojem ga ponovno čeka od 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,4 km maratona, a na videu ispod možete doživjeti atmosferu s utrke kao i djelić napora za koje trenira  već mjesecima:

Do 20.8.2018. i vi imate priliku da se uključite u projekt tako što ćete kupiti jedan ili više Nerminovih kilometara po cijeni od 70 KM, a Nermin će zajedno s Malom školom prijateljstva cjelokupan iznos donacije donirati SOS Dječjim selima.

S obzirom na to da je školska godina pred vratima, prilika je idealna za da i vi danas napravite svoje malo dobro djelo, a sve detalje ćete naći na službenoj Facebook stranici projekta. Ako pak kao pojedinac ili pak kompanija želite podržati ovu sjajnu školu, s upitom se svakako javite na mail [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close