Kriza Monarhije

Besana noć u palači, kraljica sazvala hitne sastanke

U intervjuu emitiranom u nedjelju, Meghan i Harry optužili su neimenovanog člana kraljevske obitelji za rasizam.
Lifestyle / Zabava | 09. 03. 2021. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon intervjua koji su Meghan Markle i princ Harry dali Oprah Winfrey, britanski Daily Mail vrlo slikovito opisuje trenutno raspoloženje u kraljevskoj obitelji.

Kako piše ovaj izrazito promonarhistički list, Buckinghamska palača paralizirana je "od užasa i zaprepaštenja" nakon što je princ Harry ovim intervjuom "bacio atomsku bombu na svoju obitelj".

Kraljica Elizabeta II (94), princ Charles (72) i princ William (38) zatvorili su se u svoje odaje na krizne razgovore koje je sazvala sama kraljica o tome kako reagirati na niz zapaljivih optužbi koje su u razgovoru za TV kuću CBS iznijeli Harry i njegova supruga Meghan.

Oni upućeni u zbivanja u palači opisali su raspoloženje kao mješavinu "intenzivnog osobnog šoka i tuge" jer je princ, kako kažu, "stisnuo nuklearni gumb protiv vlastite obitelji".

Nadalje, ti isti dobro upućeni izvori kažu kako pripadnici kraljevske obitelji bauljaju dvorcem u nevjerici i općoj konsternaciji, piše Daily Mail.

U intervjuu emitiranom u nedjelju kasno navečer po američkom vremenu, Meghan i Harry, među ostalim, optužuju neimenovanog člana kraljevske obitelji za rasizam, sugerirajući da je netko od njih pitao "koliko će njihova beba biti tamna". Dodali su da ih je upravo rasizam dobrim dijelom i otjerao iz palače te su optužili kraljevsku mašineriju da nisu dali podršku Meghan kad su je mučile suicidalne misli, prenosi Jutarnji.hr.

Ministar u britanskoj vladi i blizak suradnik Borisa Johnsona, Lord Zac Goldsmith, jučer je ponovio kakvo je raspoloženje u kraljevskim krugovima. Odgovarajući na sugestiju da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa "napunili avion i bacili bombu na Buckinghamsku palaču", na Twitteru je objavio: "Ne samo na Buckinghamsku palaču - već Harryjevu obitelj. Harry je raznio svoju obitelj."

Buckinghamska palača, koja nije bila obaviještena o odluci para da će dati intervju Oprah Winfrey, pripremala se za najgore. No, svi pomoćnici nisu mogli predvidjeti koliko će razoran razgovor doista biti. Intervju je samo u SAD-u gledalo 17 milijuna ljudi, a u međuvremenu je prikazan i globalnoj publici, uključujući i onu u Velikoj Britaniji.

Kako nadalje doznaje Daily Mail, kraljevsko osoblje ostalo je budno do tri sata ujutro i gledalo intervju putem video veze uživo iz SAD-a sa "sve većim osjećajem užasa i tuge".

Kad je svanulo jutro, sazvani su krizni sastanci na kojima su sudjelovali visoki dužnosnici, kao i članovi kraljevske obitelji, osobno, telefonom i putem videopoziva.

Kraljica je u Windsoru razgovarala sa svojim sinom Charlesom koji je bio u Clarence Houseu, njegovom londonskom domu, i unukom Williamom, koji se također vratio u glavni grad iz Norfolka pripremajući se za povratak njegove djece u školu.

Izvori su rekli da se osoblje kuće, od kojih su mnogi podržavali par najbolje što su mogli tijekom "izuzetno teške i mučne tri godine", osjećalo "ljutito i iznevjereno", ali odlučno da "ostanu hrabri zbog starijih članova kraljevska obitelji".

"Osoblje se besciljno mota po dvorcu. Ali postoji i snažan osjećaj potrebe da se zadrži dostojanstvo i pokaže suosjećanje. Puno je ljudi koji žele nešto reći, ali u okršaju "oko za oko, zub za zub" nitko neće pobijediti", rekao je jedan član osoblja dvorca. "Mostove nakon svega ovoga treba ponovno graditi."

Kao najrazornije tvrdnje Meghan i Harryja Daily Mail navodi to da su i patili i kao rezultat očitog rasističkog plana protiv njih.

Kopirati
Drag cursor here to close