Pravda za Davida

Apel Joksimoviću, Samardžiću, Džinoviću: Otkažite novogodišnje nastupe u Banja Luci

Naime, glazbene zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović, kako je ranije najavljeno, zabavljat će za Novu godinu na Trgu Krajine građane i goste trodnevnim koncertima.
Lifestyle / Zabava | 26. 12. 2018. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti gurpe 'Pravda za Davida' pozivaju građane Banja Luke da im se pridruđe te apeliraju na pjevače, Željka Joksimovića, Željka Samardžića i Harisa Džinovića, da otkažu svoje novogodišnje nastupe u Banja Luci.

Naime,  glazbene zvijezde Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović, kako je ranije najavljeno,  zabavljat će za Novu godinu na Trgu Krajine građane i goste trodnevnim koncertima. 

Nakon posljednjih događanja i privođenja Davora Dragičevića, aktivisti ove grupe, revoltirani postupcima vlasti u Banja Luci, pozivaju građanje na blokadu novogodišnjih koncerata.

Samardžić bi trebao nastupiti 30. prosinca, u Novu godinu građane bi trebao uvesti Džinović, a konert Joksimovića bi trebao biti održan 1. siječnja 2019. Novogodišnji nastupi dio su organizacijskog programa u sklopu kandidature ovog grada za Europsku prijestolnicu kulture.

Podsjećamo,  Davor Dragičević, prevezen je u jutarnjim satima u srijedu iz policijskog pritvora u okružno tužiteljstvo gdje će biti ispitan a tužitelj će odlučiti hoće li za njega tražiti određivanje mjere pritvora.

Dok su ga policajci vodili ka vozilu, vidno iscrpljeni Dragičević je uspio nekoliko puta uzviknuti "Pravda za Davida" a sve to je pratilo nekoliko članova skupine koji mu već mjesecima daju potporu u nastojanjima da dozna okolnosti smrti sina.

Pred policijsku upravu a zatim i pred okružno tužiteljstvo stigla je i Suzana Radanović, majka ubijenog Davida koju je policija u utorak također privela i nekoliko sati držala u pritvoru u kojemu je noć proveo i oporbeni zastupnik u parlamentu RS Draško Stanivuković.

Davor Dragičević uhićen je u utorak s obrazloženjem kako se nije odazvao na poziv za saslušanje koji mu je upućen jer se protiv njega vodi istraga pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti.

Dragičevića zapravo terete jer je javno prozvao ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača kao osobu koja je među odgovornima za smrt njegova sina najavivši kako će on za to odgovarati zajedno sa svim drugim koji su u to umiješani a Lukač je to protumačio kao prijetnju.

Jedan od odvjetnika koji zastupaju Dragičevića Ifet Feraget kazao je kako ima informacije da Dragičeviću u tužiteljstvu pripremaju pritvor od 30 dana.

Zbog njegova uhićenja i policijske akcije u kojoj je uklonjeno improvizirano spomen obilježje podignuto u čast Davida Dragičevića na središnjem banjolučkom trgu u utorak su izbili masovni prosvjedi.

Pripadnici skupine "Pravda za Davida" pri tom su se sukobili s interventnom policijom koja ih je otjerala s Trga Krajine. Prosvjedi su okončani tek u večernjim satima no novo okupljanje najavljeno je za srijedu u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close