Drinking beer at North Korea

Hladno pivo odbilo nastupati u Karlovcu: Nismo ničija zamjena

Bajaga je trebao nastupiti 3. rujna, no dvadesetak dana prije održavanja manifestacije njihov nastup je 'izbačen' s programa. Umjesto njih trebali su nastupati Hladno pivo.
Lifestyle / Zabava | 11. 08. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Hladno Pivo

Hladno pivo ipak neće nastupati na Danima piva u Karlovcu.

Nakon što je jučer objavljeno kako je otkazan Bajagin koncert zbog pritiska braniteljskih udruga te da će umjesto njih nastupati Hladno pivo, danas se na Facebooku oglasio zagrebački bend.

"Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli", napisali su na službenoj stranici i tako, kako kažu, razbili sve dileme i trileme.

Iako se tijekom cijele strke oko otkazivanja njegovog nastupa na Danima piva u Karlovcu Bajaga držao vrlo suzdržano, za srpsku verziju portala Vice ipak je prokomentirao odluku Hladnog piva da odbije biti njegova zamjena. 

"Momci iz Hladnog piva su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno", rekao je on, no odbio je dalje komentirati činjenicu da ove godine nije dobrodošao u Karlovac uz ispriku da se sprema za večerašnji nastup u pulskoj Areni. 

Lokalni mediji objavili su kako se zamjena dogodila zbog pritiska dijela veteranskih udruga koje su izrazile negodovanje zbog koncerta. Tvrtka Fest, koncesionar Dana piva zadužen za sadržaj i nastupe izvođača, program je znatno ranije predstavila Gradu Karlovcu i nikakvih problema nije bilo već su prijepori počeli otkako je prije 20-ak dana informacija puštena u javnost.

Dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić izjavila je da nije bilo službenog zahtjeva veterana. Međutim, zanimalo ju je mišljenje "branitelja" o spornom koncertu.

"Obzirom na informacije koje su se desile po gradu tražili smo da se vidi kakva je trenutna situacija, da se uvaži mišljenje, posebice hrvatskih branitelja i da se vidi što se u tom konceptu može napraviti", ispričala je Navijalić.

"Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva. O Danima piva se inače puno raspravlja pa mislim da je i ovo priča o kojoj valja raspravljati", dodala je dogradonačelnica.

Bajaga je bez problema već nastupao u Karlovcu 2011. godine, ali Navijalić misli kako je situacija sada drugačija.

"Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju", zaključila je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close