Anja Ringgren Loven

Žena koja je spasila „vještičijeg dječaka“ i pobijedila Obamu, Papu i Dalaj Lamu

Dala mu je ime Hope (nada) i on je danas snažan i zdrav šestogodišnjak, živi u nigerijskom sirotištu koji je Anja sa svojim suprugom Davidom Emmanuelom Umemom izgradila za tzv. ''vještičju djecu''.
Lifestyle / Obitelj | 10. 12. 2020. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je Međunarodni dan ljudskih prava. Ima li bolje priče u tom danu od one koja ovih dana obilježava četvrtu godišnjicu otkako je jedna žena na vrhu liste najinspirativnijih ljudi na svijetu pobijedila dotadašnjeg američkog predsjednika Baracka Obamu, ali i papu Franju te Dalaj Lamu, spasivši život nigerijskog dječaka.

Danska humanitarka Anja Ringgren Loven u Nigeriji je 31. siječnja 2016. godine pronašla i spasila dvogodišnjaka optuženog za vještičarenje. Roditelji su ga ostavili na ulici da umre od gladi i žeđi. Preživljavao je mjesecima hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici.

Anja koja je osnovala organizaciju „Land of Hope“ (Zemlja nade) za pomoć afričkoj djeci označenoj u svojim zajednicama kao vještice pa su zbog toga zapostavljana ili čak i ubijana, mališana je pronašla u strašnom stanju, s tijelom punim crva i parazita. Slika na kojoj Anja ''vještičjeg dječaka'' hrani keksom i daje mu vode obišla je svijet.

Dala mu je ime Hope (nada) i on je danas snažan i zdrav šestogodišnjak, živi u nigerijskom sirotištu koji je Anja sa svojim suprugom Davidom Emmanuelom Umemom izgradila za tzv. ''vještičju djecu''.

''Imam 196.000 pratitelja na Instagramu. Pomozite da dostignem 200.000 prije Božića da možemo donijeti više svijesti o dječjim pravima. Nema važnije dužnosti od poštovanja dječjih prava'', napisala je Anja prije dva dana na Facebooku, a od tada se broj pratitelja na njenoj Instagram stranici već popeo na 199.000.

Ona je tu podijelila i članak otprije četiri godine sa „Independenta“.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Anja Ringgren Lovén (@landofhope)



Danska njegovateljica koja je usvojila nigerijskog dječaka pobijedila je osobe poput pape Franje, Baracka Obame i Dalaj Lame na vrhu liste 100 inspirativnih pojedinaca koju je sastavio časopis Ooom na njemačkom jeziku. Anja Ringgren Loven je svjetionik nade i najinspirativnija osoba u 2016. godini, rekao je Georg Kindel, glavni urednik OOOM-a, koji je predvodio žiri koji je odabrao listu. Kada je vidjela izgladnjelo dijete, postala je inspiracija za milijune. Njeni kontinuirani napori da pomogne napuštenoj djeci iz Nigerije daje nam nadu i ohrabruje nas da slijedimo njihov primjer- prenio je list.

  OOM


Istovremeno, Anja ovih dana vodi akcije prikupljanja božićnih paketića za djecu širi poruku bivšeg generalnog sekretara Ujedinih naroda Kofija Annana: “Ništa nije tako sveto kao povjerenje između svijeta i djece. Nijedna dužnost nije važnija od poštovanja njihovih prava, od zaštite njihove dobrobiti, od uklanjanja straha i oskudice iz njihovih života i njihova odrastanja u miru”.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Anja Ringgren Lovén (@landofhope)

Kopirati
Drag cursor here to close