Mame širokog srca

Više od 100 širokobrijeških mama omogućilo ''Slatki Božić svima''

Lifestyle / Obitelj | 16. 12. 2016. u 23:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer je na središnjem gradskom trgu u Širokom Brijegu održana humanitarna akcija širokobrijeških mama ''Slatki Božić svima'' na koju se odazvao velik broj posjetitelja.

''Širokobriježani su pokazali široko srce, isto kao što mame imaju široko srce. Sav zarađeni prihod od donacija, prodaje kolača, kuhanog vina i čaja ide isključivo za samohrane majke i za socijalno ugrožene obitelji na području grada Širokog Brijega'', izjavila je za Bljesak.info Marija Pinjuh, jedna od organizatorica akcije i članice neformalne skupine ''Širokobriješke mame'' koja djeluje na društvenoj mreži Facebook.

Akciji se pridružio velik broj mama s područja Širokog Brijega, a organizatorice nisu krile oduševljenje posjetom i reakcijom sugrađana.

''U ovoj akciji kolače je pravilo više od 100 mama iz Širokog Brijega, bilo je čak i djevojaka, imali smo donacija od ručnih radova, domaćih svijeća, ukrasnih kutija i posuđa te još mnogo toga. Veseli me činjenica da su našu skupinu prepoznale i ideju prepoznale brojne mame koje su nesebično pomogli pri realizaciji'', rekla je za Bljesak.info jedna od organizatorica Marija Pinjuh koja je dodala: ''Nadamo se da ćemo napokon i mi imati Advent u Širokom Brijegu''.

Podršku akciji dao je i Grad Široki Brijeg, a gradonačelnik Miro Kraljević u svom je govoru istaknuo da će i ubuduće pomoći akcijama ''Širokobrijeških mama'' koje su mu poklonile prigodnu tortu.

U glazbenom dijelu programa nastupio je tamburaški sastav Stare note te etno skupina Sinovi Hercegovine, a zabavu su zaključile Mažoretkinje Široki koje su se predstavile s vrtićkom skupinom te juniorskim i seniorskim sastavom.

Neformalna skupina ''Širokobriješke mame'' djeluje kao grupa na Facebooku, a odnedavno je pokrenuta i Facebook stranica ''Širokobriješke mame - Mame širokog srca''.

''Mi smo u biti Facebook grupa, i tu se pojavila ova ideja koja je bila snježna pahuljica koja se pretvorila u kuglu, a ona je pokrenula lavinu i svi su u nama vidjeli neki potencijal. Dobili smo podršku ljudi, pa službeno i grada, a nakon toga smo dobili sponzore kojima se ovim putem iskreno zahvaljujem'', zaključila je u izjavi za Bljesak.info ''Širokobriješka mama'' Marija Pinjuh.

Uz humanitarno druženje ''Božić u Širokom'' koje će se šestu godinu zaredom održati na Trgu Gojka Šuška, Široki Brijeg je ovime zasigurno dobio novi događaj u adventskom vremenu.

Rezultati akcije ''Slatki Božić svima'' bit će naknadno objavljeni na portalu Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close