Saša Pavlić

Radi njih je pješke s drvenim križom preko ramena došao do Zagreba

Saša Pavlić, koji je pješke iz Rijeke s drvenim križom preko ramena došao do Zagreba, primljen je s nekoliko predstavnika roditelja djece s rijetkim oboljenjima, na razgovor u Vladu
Lifestyle / Obitelj | 05. 04. 2018. u 14:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTL.hr / Saša Pavlić

Na sastanku Saše Pavlića i roditelja djece s rijetkim oboljenjima s hrvatskim premijerom i ministrom zdravstva dogovoreno je pokretanje besplatnog liječenja stotinjak djece. Pavlić je poručio kako je njegov posao završio te kako se povlači iz medija.

Saša Pavlić, koji je pješke iz Rijeke s drvenim križom preko ramena došao do Zagreba, primljen je s nekoliko predstavnika roditelja djece s rijetkim oboljenjima, na razgovor u Vladu gdje su razgovarali s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

Nakon izlaska iz zgrade Hrvatske vlade, Saša Pavlić i roditelji djece s rijetkim oboljenjima dočekani su od stotinjak okupljenih građana uz glasan aplauz odobravanja.

"Poruku smo prenijeli, ja sam svoj put završio. Za sve detalje sastanka pitajte roditelje. Ako su oni zadovoljni i ja sam zadovoljan", poručio je Pavlić.

Pavlić se na kraju zahvalio svima koji su mu pružili podršku na putu od Rijeke do Zagreba te na pomoći "da se podigne svijest što je doista bitno u ovoj zemlji".

"Moja medijska epizoda je završila, vraćam se obitelji i ne dajem više intervjue, ništa me ne zanima", poručio je za kraj Pavlić te u pratnji nekoliko članova svoje obitelji napustio Trg svetoga Marka.

Marina Rogušić, predstavnica roditelja bolesne djece, čije je interese za besplatnim lijekovima umjesto eskadrile borbenih aviona Pavlić htio ostvariti, nakon sastanka je poručila kako su hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića izvijestili o problemima s kojima se ova djeca susreću u liječenju posljednjih deset mjeseci.

"Tražili smo odgovore zašto su naša djeca, konkretno djeca na respiratoru, otpisana, na osnovu kojih pregleda", izvijestila je Rogušić.

Dodala je kako su od premijera i ministra na sastanku zahtijevali da se pokrene osnivanje Fonda za inovativne terapije koji bi se punio iz državnog proračuna.

Ova djeca, njih ukupno stotinjak, uz spinalnu distrofiju pate od još nekoliko bolesti, kazala je.

Također, izvijestila je kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić za sljedeći tjedan najavio početak rada posebnog povjerenstva koje će djeci, kojoj je jedina alternativa respiratoru lijek Spinraza, nakon revizije omogućiti korištenje ovog lijeka.

Kopirati
Drag cursor here to close