Nek' je sa srećom!

Platio vjenčanje za 251 siromašnu ženu

Savani već niz godina plaća i organizira vjenčanja djevojaka koje su izgubile oca i ne mogu platiti trošak vjenčanja.
Lifestyle / Obitelj | 26. 12. 2017. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indijski tajkun tržišta nekretnina platio je za 251 siromašnu ženu masovno svečano vjenčanje na Badnjak.

Poslovni čovjek Mahesh Savani masovno vjenčanje organizirao je u gradu Suratu u zapadnoj državi Gudžaratu za parove hinduiste, ali i one muslimanske i kršćanske manjine, piše Hina.

Savani već niz godina plaća i organizira vjenčanja djevojaka koje su izgubile oca i ne mogu platiti trošak vjenčanja.

Od 2012. Savani je pomogao 969 djevojaka da se udaju na takvim masovnim vjenčanjima. "Ima dva sina i nemam kćer iako sam uvijek želio jednu", rekao je Savani telefonom iz Surata.

"Te su mi djevojke poput mojih kćeri, a ja sam im poput poočima i jako me veselividjeti ih radosne". "Nema ničeg pobožnijeg od Kanyadaana (hinduističkog obreda davanja kćeri u brak) . Ove godine jedan od mojih poslovnih prijatelja, Batukbhai Movaliya također je pomogao plaćajući vjenčanje".

Osim plaćanja obreda Savani plaća i darove poput zlatnih i srebrnih uresa te kućanskih aparata i namještaja za svaku mladenku do ukupno 6250 dolara, rekao je njegov pomoćnik. On također plaća troškove nakon obreda poput porodiljskog dopusta i školovanja djece.

Masovna vjenčanja uobičajeni su način smanjenja troškova za siromašnije parove u Indiji. Takva vjenčanja obično organiziraju filantropi, lokalni čelnici ili organizacije koje rade u zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close