Mostar

Kineska veleposlanica posjetila Udrugu 'Vedri osmjeh'

Veleposlanica Bo istaknula je kako joj je drago što je opet imala priliku posjetiti Udrugu ''Vedri osmjeh'', čiji je red Kinesko veleposlanstvo pomoglo financijskom donacijom.
Lifestyle / Obitelj | 18. 01. 2018. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, u pratnji supruge predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bernadice Čović i suradnika, u četvrtak je posjetila Udrugu "Vedri osmjeh" iz Mostara.

Veleposlanica Bo istaknula je kako joj je drago što je opet imala priliku posjetiti Udrugu ''Vedri osmjeh'', čiji je red Kinesko veleposlanstvo pomoglo financijskom donacijom.

''Prije dvije godine prvi put sam posjetila Udrugu. Tada su osobe koje rade u Udruzi i koje se brinu za djecu s invaliditetom na mene ostavile veliki i duboku utisak'', dodala je.

Po riječima predsjednice Udruge ''Vedri osmjeh'' Danijele Kelgelj, doniranim iznosom u vrijednosti od 7500 maraka opremljena je unutrašnjost zgrade.

''Prostor u kojem se nalazimo u cjelini je obnovljen iz europskih projekta i donatorskih sredstava. U njemu je smješten dnevni boravak za desetero mladih iznad 18 godina, koji nisu po završetku srednjoškolskog obrazovanja pronašli mjesto u nekim drugim institucijama'', kazala je Kegelj.

Naglasila je kako osobe s invaliditetom kroz sustave prekvalifikacije treba osposobiti da obavljaju različite poslove.

Podsjetila je kako je Udruga ''Vedri osmjeh'' registrirana kao socijalno poduzeće, u kojoj rade tri osobe s invaliditetom.

Naglašavajući značaj udruge koja se skrbi o osjetljivoj populaciji društva, Čović je zahvalila na značajnoj donaciji.

''U skrb za djecu s invaliditetom treba uložiti posebnu pažnju i strpljenje jer oni se moraju osposobiti za asimilaciju u društvu, zbog toga ova donacija ima veliku značaj'', dodala je.

Inače, Veleposlanstvo Kine u Sarajevu, na čelu s veleposlanicom Chen Bo, već drugu godinu za redom donira novčana sredstva udrugama ''Vedri osmjeh'', "Down syndrom", ''Marija naša nada'' iz Širokog Brijega te Caritas centru ''Sveta obitelj" iz Mostar'.

Kopirati
Drag cursor here to close