Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje za Božić?

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih nekoliko dana.
Lifestyle / Obitelj | 22. 12. 2018. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom na jugu i jugozapadu. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica -3 stupnja Celzijeva, Sokolac -1, Doboj 0, Banja Luka, Jajce, Prijedor i Tuzla 2, Brčko, Ivan-sedlo i Sanski Most 3, Livno 4, Sarajevo 5, Bugojno, Široki Brijeg i Trebinje 6, Mostar 7, Gradačac 8, Neum 10 i Bihać 12 stupnjeva Celzijevih.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne u subotu će biti oblačno sa slabom kišom prijepodne. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno i slaba kiša se očekuje tijekom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju, 23. prosinca, u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne bit će oblačno. U većem dijelu Bosne oblačno prije podne sa slabom kišom u jutarnjim satima, a u drugoj polovini dana djelomično smanjenje naoblake.

Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 stupnjeva Celzijevih.

U ponedjeljak, 24. prosinca, u Bosni i Hercegovini se prije podne očekuje jača naoblaka koja će u nizinama uvjetovati kišu. Snijeg se prognozira iznad 700 metara nadmorske visine. Prestanak padalina do kraja dana.

Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. S dolaskom padalina vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 10 stupnjeva Celzijevih. U poslijepodnevnim satima temperatura zraka u opadanju.

U utorak, 25. prosinca, na Božić, u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više naoblake na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a najviša dnevna od 4 do 8 stupnjeva Celzijevih.

Kopirati
Drag cursor here to close