Federacija

'Dječji tjedan od 4. do 10. listopada

Njen cilj je poticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, a kroz kantonalne programe će biti organizirana raznovrsne aktivnosti.
Lifestyle / Obitelj | 01. 10. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike priopćilo je da je, povodom obilježavanja "Dječje nedjelje“ u Federaciji BiH u prvom tjednu listopada, donijelo Program obilježavanja „Dječjeg tjedna“ u Federaciji BiH za 2021. godinu.

Ove godine “Dječji tjedan” će biti obilježen od 4. do 10. listopada. Njen cilj je poticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje brige o djeci u Federaciji BiH, a kroz kantonalne programe će biti organizirana raznovrsne aktivnosti.

Domaćin središnje manifestacije obilježavanja “Dječji tjedan” na teritoriji Federacije BiH za 2021. godinu je, na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona, Udruženje osoba s posebnim potrebama “Put u život” iz Orašja. To udruženje će upriličiti otvaranje središnje manifestacije u petak, 8. listopada u 9.00 sati.

Imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, svi potencijalni organizatori i implementatori aktivnosti za obilježavanje “Dječije nedjelje” dužni su se pridržavati zdravstveno-epidemioloških preporuka i naredbi nadležnih institucija.

Federalno ministarstvo će s budžetske pozicije tekućeg transfera neprofitnim organizacijama, povodom "Dječjeg tjedna“ dodijeliti novčane nagrade nadarenim učenicima i studentima bez oba roditelja, te iz socijalno ugroženih obitelji, na osnovu prijava nadležnih centara za socijalni rad, odnosno općinskih službi socijalne zaštite, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close