Akcije u Mostaru

Cijela Hercegovina se ujedinila u pomoći za malenu Anu Ritu

Malena čupava djevojčica Ana Rita Puljić ujedinila je cijeli Mostar i Hercegovinu
Lifestyle / Obitelj | 03. 10. 2017. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Rita Puljić pokrenula je val dobrote u Hercegovini, postala miljenica svakog dobronamjernog čovjeka, a svi su se ujedinili kako bi pomogli ovoj slatkoj kovrčavoj djevojčici.

U Mostaru se istovremeno organizira nekoliko akcija za malenu Anu Ritu.

''Ponekad se naša svjetlost ugasi da bi je ponovno rasplamsalo neko drugo biće. Ova preslatka djevojčica je svojim kovrdžama i radoznalim okicama ugrijala naša srca, vratila nas na tvorničke postavke i vratila nam vjeruju u nas same. Ona je osoba godine, obilježila je 2017-tu, obojila je dobrotom svih boja i uzrasta. Bilo bi se sad lijepo zahvaliti svima koji su već sudjelovali u akcijama za Ana Ritu; bilo bi izvrsno da je borba gotova i da su skupljena sva sredstva za njeno liječenje. Ali, nažalost nisu'', rekao je Oliver Šunjić, organizator jedne od akcija najavljujući.

Akcija ispred Mepas Malla


Na platou Mepas Malla u nedjelju 8.10. od 17:00 bit će organizirana akcija za Ana Ritu. Mališani i njihovi roditelji imat će priliku družit se sa omiljenim crtanim likovima i uvijek dragim gostima Mašom i Medom te veselim klaunovima. Svi posjetitelji imat će priliku i uslikati se i stvoriti lijepe zajedničke uspomene uz BONK studio koji će fotografije izrađivati na licu mjesta, te zajedno napraviti dobro djelo.

Svoj dom možete uljepšati i nekom od rukotvorina udruge Moje zlatne ruke ili se zasladiti ukusnim kolačićima, i tako dati svoj doprinos za ozdravljenje ove hrabre djevojčice jer svi prihodi od prodaje idu u humanitarne svrhe.

Osim toga sredstva za njeno liječenje moći ćete donirati i na tri lokacije( kod mostarke, kod projektanta i na rondou) će se nalaziti volonteri s humanitarnim kutijama i balonima.

U slučaju lošeg vremena humanitarna akcija bit će organizirana na prvom katu Mepas Malla.

''Poslije ovog života ne ostane to što smo sakupili, nego ono što smo dali'', poručio je Oliver.

I članice Facebook grupe "Mostarske mame" ovih su dana pokrenule akciju za liječenje male Stočanke Ane Rite Puljić pod nazivom 'Knjige za Anu Ritu', koja će trajati do 4. listopada do 20 sati, a u kojoj članice te grupe poklanjaju i kupuju knjige.    

Potaknute teškim zdravstvenim stanjem Ane Rite Puljić administratorice Facebook grupe 'Mostarske mame' pokrenule su spomenutu humanitarnu akciju tijekom koje je do danas prikupljeno oko 3 800 maraka. Akcija traje do srijede, 4. listopada, a mostarske mame su za Anu Ritu donirale slikovnice, bojanke, kuharice, poznate klasike, stripove i sl. kako bi na taj način pomogle djevojčici.

Sve za slatku čupavu djevojčicu

Jedna od administratorica grupe Ivana Škobić Bovan kazala je u izjavi za Fenu kako su 'Mostarske mame', koje broje oko 3 500 članica, razmišljale na koji način mogu pomoći u liječenju male Stočanke. Sjetile su se kako na aukcijama dosta dobre cijene postignu knjige, slikovnice, stripovi. Nakon što se većina članica grupe izjasnila kako bi bilo dobro da se akcija pokrene, ona je i započela u petak, 29. rujna.

"Nas kao majke je posebno potresla vijest o stanju malene Ana Rite. Vjerujem da smo sve pomislile: Što da je mom djetetu tako? Što da mom djetetu treba toliki novac? Zamisliš se u ulozi Ana Ritine mame, koja je jedna od naših članica i obuzme te tuga, panika, želiš nekako pomoći. Hercegovina se digla, već je odrađena velika aukcija u FB grupi Humanitarne aukcije Mostar, tu je humanitarni broj, kutije za donacije, koncerti, utakmice, vožnje biciklom, predstave. Sve za slatku čupavu djevojčicu", kazala je Škobić Bovan.

Mama Ane Rite: Strpljiva je ona....

Dodala je kako se u grupu javila i Ana Ritina mama koja je sa svojim postom mnogim mama natjerala suze u oči pokazavši im veliku hrabrost, upornosti i nadu, a sve kako bi pomogla svome djetetu.

"Navečer legnem pored nje, stavim ruku oko svoga vrata i promatram je..Nisam ni u jednom trenutku pitala 'Bože, zašto baš ona?' jer on zna zašto a i ja svaki dan dobijem odgovor na to pitanje. Ako je Bog htio da preko nje probudi dobro u ljudima, uspio je. Spašava puno duša. Ako je htio da mu se još vise približimo i u tome je uspio. Ako je htio da još više cijenim svaki trenutak sa svojom djecom...cijenim i zahvaljujem mu na tome. Znate li onaj osjećaj kad vas dijete zagrli tako jako da imate osjećaj da će vas ugušiti? To je ono sto mi strasno nedostaje. Ja samo mogu staviti njene rukice oko svoga vrata ali stisak nikad osjetila nisam. Tri godine i četiri mjeseca su prošla od njenog rođenja a ona se već dvije godine i osam mjeseci ne može sama okrenuti u krevetu. Ali strpljiva je ona, nije navikla na bolje. Ona želi šetati, a ja samo želim da pluća ne oslabe, da ne završi na respiratoru. Jer nije mi je problem cijeli život nositi njenim prijateljicama. Ja samo želim da je tu pored mene. Da me one velike okice svaki dan gledaju… Ne tražim previše zar ne?!", dio je teksta kojim se mama Ane Rite Puljić zahvalila za pokretanje akcije "Knjige za Ana Ritu".


Proteklih mjesec dana na području Hercegovine, ali i cijele BiH pokrenut je niz humanitarnih akcija za Anu Ritu Puljić koja boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.

Ana Rita sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100 000 eura. Ona ih godišnje treba primiti barem pet. Njezini roditelji nisu u mogućnosti osigurati novčana sredstva za liječenje te svoju nadu polažu u dobre ljude koji bi mogli pomoći te na taj način djevojčici ispunili jedinu želju a to je da 'zapleše sa svojim prijateljicama'.

Kopirati
Drag cursor here to close