Nameberry

Nek se dijete zove kao ja

Riječ je tek o privremenoj ljestvici jer podaci za 2019. godinu za mnoge zemlje još nisu dostupni.
Lifestyle / Obitelj | 21. 01. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Nameberry otkrio je imena koja su u prošloj godini bila najprivlačnija roditeljima diljem svijeta.

Naravno, nisu uspjeli obuhvatiti cijeli svijet, ali u njihovom istraživanju sudjelovale su mnoge zemlje - od Velike Britanije, preko Novog Zelanda, Turske, Monaka, Belgije, Nizozemske, Škotske pa sve do Albanije.

U obzir su uzeli i činjenicu da se ista imena u različitim zemljama drugačije pišu i izgovaraju, poput imena Victoria koja se na našem području češće pojavljuje kao Viktorija.

Dajte djetetu ime iz GoT-a!

Kraj ''Igre prijestolja '' se brzo približava. Za roditelje i buduće koji vole ovu fantastično-dramsku TV seriju GoT manija može živjeti na mnogo načina ... kao imena za bebe. Podatci pokazuju da je povećan broj GoT nadahnutih imena posljednjih godina, a Arya i Khaleesi su najpopularnija.

Pokazalo se da je prošle godine rođeno najviše djevojčica s imenima: Mila, Amelia, Olivia, Sophie, Isla, Victoria, Charlotte, Emma, Ella i Ava.

Nasuprot tome, roditelji dječaka najčešće su birali ime Noah. No u 2019. godini na međunarodnoj razini su bila popularna i imena Lucas, Leo, James, Louis, Liam, Jack, Oliver, George i Mateo.

Ipak, kako prenosi Index pisanje Nameberryja riječ je tek o privremenoj ljestvici jer podaci za 2019. godinu za mnoge zemlje još nisu dostupni.

Kopirati
Drag cursor here to close