World Vision BiH

900 obitelji primilo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijensko-zaštitnim sredstvima

Podržane su obitelji u općinama Banovići, Breza, Doboj, Doboj Istok, Goražde, Hadžići, Ilijaš, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Kalesija, Lukavac, Pale, Petrovo, Prača, Sapna, Vareš i Zvornik.
Lifestyle / Obitelj | 08. 04. 2020. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed krize i promjena koje su izazvane globalnim proglašenjem pandemije COVID-19, situacija je dodatno otežana porodicama koje nemaju mogućnost osigurati osnovne životne potrepštine, te je World Vision BiH dio svojih redovnih sredstava usmjerio za nabavku prehrambenih proizvoda i sredstava za zaštitu i higijenu.

World Vision BiH je za 600 obitelji sa djecom koja su uključena u program podrške i osnaživanja zajednica u proteklom tjednu omogućio nabavku i distribuirao pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijensko-zaštitnim sredstvima.

Podržane su obitelji u općinama Banovići, Breza, Doboj, Doboj Istok, Goražde, Hadžići, Ilijaš, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Kalesija, Lukavac, Pale, Petrovo, Prača, Sapna, Vareš i Zvornik.

Pored toga u proteklom periodu, a u partnerstvu sa organizacijom Kali Sara - RIC, smo osigurali osnovne prehrambene namirnice, zaštitna sredstva i sredstva za higijenu za 300 romskih obitelji širom BiH.

Obiteljima je omogućeno preuzimanje namirnica i osnovnih životnih namirnica u lokalnim trgovinama, dok su za one koji nisu u mogućnosti prevesti se do mjesta preuzimanja, World Vision BiH uposlenici i volonteri izvršili distribuciju.

U suradnji sa općinskim institucijama, centrima za socijalni rad, školama i drugim partnerskim organizacijama na terenu, World Vision BiH procjenjuje situaciju u kojoj se uslijed krize nalaze ranjive obitelji i predviđa siromašenje sve većeg broja obitelji uslijed gubitka posla i nemogućnosti pronalaženja prilika za dnevnu zaradu.

Zbog sve većeg broja zahtjeva za pomoć, WV BiH poziva građane, koji su mogućnosti, da doprinesu našem sveobuhvatnom odgovoru na krizu izazvanu proglašenjem globalne pandemije COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close