ZU Medico-S

1386 beba iz postupaka izvantjelesne oplodnje u Republici Srpskoj

Iz procedura izvantjelesne oplodnje koje su obavljene u ZU ''Medico-S'' tijekom 2019. godine rodile su 183 bebe.
Lifestyle / Obitelj | 04. 11. 2020. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz procedura izvantjelesne oplodnje koje su obavljene u ZU ''Medico-S''  tijekom 2019. godine rodile su 183 bebe.

Prema rezultatima uspješnosti procedura biomedicinski potpomognute oplodnje klinika ''Medico-S'' zadržala je vodeću poziciju među ustanovama reproduktivne medicine u BiH, navode iz ove klinike.

''Od 2007. godine, kada je klinika ''Medico-S'' uspostavila suradnju sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske rođeno je 1 386 beba koje su na svijet došle zahvaljujući postupcima izvantjelesne oplodnje u našoj klinici. U vrijeme kada se zatvaraju granice, ponosni smo što u našoj zemlji možemo pružiti sve metode i visoku medicinsku njegu jednako kao i u ostalim Pronatal centrima, koji se smatraju najuspješnijim u Europi'', izjavila je prof. dr Sanja Sibinčić, generalni direktor ZU ''Medico-S'', članice grupacije Pronatal.

U izazovnoj 2020. godini, a svjesni činjenice da je za liječenje naših pacijenata vrijeme veoma važan faktor, klinika ''Medico-S'' je nakon ublažavanja mjera i preporuka Europske asocijacije za humanu reprodukciju vrlo brzo uspostavila normalan proces rada te postupke biomedicinski potpomognute oplodnje obavlja punim kapacitetom.

''Zdravlje i sigurnost svih naših pacijenata i osoblja su nam apsolutni prioritet. Naglašavamo da smo podigli mjere zaštite na najviši mogući nivo kako bi naše pacijente, ali i stručno osoblje klinike zaštitili od potencijalnog rizika infekcije virusom korona. Model koji smo primijenili nedavno je na regionalnom odboru predstavnika IVF klinika ocjenjen kao efikasan time i preporučen drugim ustanovama reproduktivne medicine'', dodala je Sibinčićeva.

Za zdravstvenu ustanovu Medico-S i stručnjake koje okuplja sljedeća godina će biti u znaku prevencije i podizanja svijesti šire javnosti o važnosti očuvanja reproduktivnog zdravlja.

Foto: PR / Prof. dr Sanja Sibinčić
Kopirati
Drag cursor here to close