Crveni križ slavi

1.200 besplatnih setova za novorođenčad u FBiH

Ovogodišnje slavlje obilježeno je sloganom "Zajedno smo nezaustavljivi".
Lifestyle / Obitelj | 08. 05. 2021. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svake godine 08. svibnja  širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovogodišnje slavlje obilježeno je sloganom "Zajedno smo nezaustavljivi".

"Ponosni smo što pripadamo najvećem i najznačajnijem humanitarnom pokretu čiju pomoć i podršku je tokom protekle godine dobila svaka 12 osoba u svijetu. U periodu iza nas, a i danas, pokazajemo da smo najsnažniji partner građanima i zajednici u humanitarnom radu i u odgovoru na razne vrste kriznih i vanrednim situacijama", poručili su iz Crvenog križa FBiH.

Crveni križ Federacije BiH u strukturi ima oko 2.500 volontera i oko 23.000 članova te je njihova organizacija u stalnom porastu.

"Naša borba za humanost ne prestaje, ona je konstantna. Iz dana u dan radimo više, pomažemo više i sve je više onih koji žele biti dio ove velike humane obitelji" kazao je tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Crveni križ FBiH  tradicionalno obilježava Tjedan Crvenog križa struktura u općinama, gradovima i županijama Federacije te nastavlja s pomoći  građanima i zajednici kroz dodjelu razne humanitarne pomoći, toplih obroka iz kuhinja Crvenog križa, socijalnih i usluga kućne njege.

Ove godine planirana je i akcija uručivanja 'baby setova' (1.200)  svim rodilištima u Federaciji BiH.

U rad će biti puštena i prva mobilna aplikacija Crvenog križa FBiH o prvoj pomoći, koja bi trebala olakšati pružanje prve pomoći laicima, ali i onim koji su već prošli određene edukacije prve pomoći.

Svjetski dan Crvenog križa obilježava se u znak rođenja Anri Dinana (Henry Dunant), osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i prvog dobitnika Nobelove nagrade za mir. Ujedno, ovim datumom počinje Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close