Novi trend

Zašto žene diljem svijeta briju obrve?

Lifestyle / Moda | 04. 04. 2023. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Walmart / Zašto svi briju obrve?

Pokušati ići ukorak s najnovijim i najvećim trendovima ljepote, posebno kada su u pitanju obrve, može biti zastrašujuće. Tanke obrve bile su popularne 2000-ih, što je nekim ženama stvorilo probleme nekoliko godina kasnije kada su guste i deblje obrve postale trend i s trona svrgnule tanke.

Trend ravnih obrva 

Međutim, sada se pojavio najnoviji trend – ravne obrve, a ovih je mjeseci na društvenim mrežama iz zanimljivog razloga, prenosi Journal

Izgled sadrži obrve koje nemaju luk ili krivulju, već su ravno pozicionirane. Hashtag #straighteyebrows ima više od 58,1 milijuna pregleda na TikToku, a mnogi Tiktokeri pokušavaju postići ovaj izgled depilirajući rep svojih obrva.

U nastavku otkrijte zašto su ravne obrve u trendu te kako "odglumiti" trend ravnih obrva.

Trend je počeo dobivati popularnost na TikToku nakon što je filter inspiriran modelom Bellom Hadid postao viralan. Osim manjeg nosa i osunčane kože, ravan oblik obrva podigao je područje oko očiju.

Tada su brojni TikTokeri počeli primjećivati da im je zbog tog oblika lice dobilo prirodan facelift i poželjeli su imati ravne obrve.

Dva puta razmislite 

Iako su mnogi ljudi objavili videozapise nakon isprobavanja trenda, recenzije su bile mješovite. Neki su rekli da im je izgled promijenio lice na bolje; drugi su doživjeli dosta nesreća, neki su obrijali previše dlaka i gotovo ostali bez obrva.

Što se tiče toga trebate li isprobati trend ili ne, upozorava se da ne koristite britvicu za postizanje izgleda. Učinci potencijalno mogu biti trajni i može proći nekoliko mjeseci ili čak godina da vaše obrve ponovno izrastu u svoj prirodni oblik.

Ako ipak mislite da vaše dlačice brzo ponovno narastu, onda ste možda prikladan kandidat, ali ako niste, najbolje je izbjeći ovaj trend.

Ipak, ako ste i dalje zainteresirani da ga isprobate, imamo nekoliko preporuka.

Kako isprobati trend ravnih obrva bez da ih depilirate?

Ako želite isprobati trend ravnih obrva — ne brinite, postoji način da ih nacrtate. Samo slijedite korake u nastavku.

Prvi korak

Započnite četkanjem repa obrva i namjestite ih na mjesto pomoću snažnog gela ili voska za obrve.

Drugi korak

Uzmite korektor u nijansi koja je najbliža vašem tonu kože i nanesite ga na vrh dlačica na repu obrva.

Treći korak

Nakon što je rep vaših obrva u potpunosti pokriven, produžite prednji dio obrva prema van u ravnoj liniji pomoću četkice i pomade za obrve.

Kopirati
Drag cursor here to close