Retro trend

Veliki povratak sedefaste manikure

Retro trend koji ćemo nositi cijele godine
Lifestyle / Moda | 21. 02. 2023. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eunice (@nails_by_eunice_brisbane)

Kada nam netko spomene sedefaste lakove za nokte, neupitno se javljaju sjećanja na nokte kakve su imale naše mame i bake u 80-ima. Bila je to ona bijela sjajna boja laka, koja se obično izgulila u nekoliko sati od nanošenja. Ako je netko bio avanturističan, tu je bio sedefasti lak s primjesom ružičaste ili lila boje. Ovaj trend, kao i mnogi drugi, vraća se na velika vrata, piše Journal.hr.

Jasno nam je, zvuči zastrašujuće, srećom ova moderna sedefasta manikura daleko je od one koje se sjećamo. Ona je suptilna, elegantna, odlično stoji i dugim i kratkim noktima, na svijetloj i tamnoj puti. Ona, napokon, ne izgleda kao da smo nokte nalakirale sjajnim korektorom. Osim toga, postojanija je nego osamdesetih, pogotovo ako idete na trajni lak.

Ovu modernu sedefastu manikuru karakterizira blagi sjaj. Ona je nosiva svakodnevno, ali i u svečanijim prilikama. Osim što stoji svim dužinama, ova manikura odlično izgleda i na svim oblicima noktiju. Ona je definicija ženstvene i nježne manikure. Istovremeno je decentna i statement i zato nam se sviđa, uklapa se u svačiji stil.

Ako radite trajni lak, dovoljno je da izaberete baznu boju koja je obično nježno roza ili nude, na to ide sloj krom praha te na kraju sjaj. S obzirom na popularnost glazed donut noktiju koje je proslavila Hailey Bieber prošle godine, ne čudi što se sedef vratio u modu. Podsjećamo, njezina manikura imala je bijelu podlogu i bila je sličnija originalnim sedefastim manikurama. Ovo sada je updateana i nosivija verzija za sve one kojima je njezina bila ipak malo “presvadbasta”.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by

Kopirati
Drag cursor here to close