Hit

Šiške, bob, lagani valovi... 5 frizura koje želimo ukrasti od Francuskinja

Jednostavne, a opet chic. Želiš li izgledati baš tako, nonšalantno i s puno stila, evo o kojim bi frizurama trebali porazgovarati ti i tvoj frizer, od kratkog boba, preko zavjesa šiški do nježnih valova. Otkrij u sebi samouvjerenu Parižanku.
Lifestyle / Moda | 06. 10. 2020. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i kod njihovog opuštenog odnosa prema modi, isto je i s frizurama koje nose žene s najviše stila, Francuskinje: što manje učiniš, to bolje. Kosa je tu da služi njima, a ne one kosi. Koliko god dobro izgledala i zaokruživala njihov stajling, jasno je da nisu provele sat u frizerskom salonu kako bi postigle svakodnevan, fantastično dobar i fantastično opušten izgled. Nisam stigla oprati kosu? Pas de problème! Riješit će to još jedan dan suhog šampona (dapače, suhi šampon može im biti pomoć pri stajlingu!). Neplanirano sam prespavala u tuđem krevetu? Baš je šarmantna ova razbarušena kosa! Njihove frizure nikada ne izgledaju kao da su se jako trudile oko njih - ovaj ti se dio sigurno sviđa!

Jednostavne, a opet chic. Želiš li izgledati baš tako, nonšalantno i s puno stila, evo o kojim bi frizurama trebali porazgovarati ti i tvoj frizer, od kratkog boba, preko zavjesa šiški do nježnih valova. Otkrij u sebi samouvjerenu Parižanku.

Dugački valoviti bob + šiške

Ova bezvremena francuska frizura negdje je između duge i kratke kose s nježnim valovima i slojevito ošišanom kosom. Pravi French-girl look. Dužine je do ključne kosti pa je dodatna prednost da i dalje nožeš nositi rep ili punđu. Može se lako stilizirati uvijačem i nekim suhim šamponom. Francuskinje obožavaju ovaj stil jer kosi daje volumen sasvim prirodno, a da ne izgleda kao da su potrošile previše vremena na to. Suhi šampon će dodati teksturu i volumen.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

pic @lefrenchystyle

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Kosa jednake dužine + šiške

Ova frizura inspirirana je kosom kakvu je u 60-ima nosila Jane Birkin i jedna je od najprepoznatljivijih "francuskih frizura". I dan danas se viđa na pariškim ulicama na glavama mnogih žena. Žene je obožavaju jer izgleda nonšalantno, a opet vrlo sofisticirano. Ako ti je kosa sklona kovrčanju, drži je pod kontrolom pomoću laganog regeneratora koji se ne ispire. Ako je ravna, u vlažnu kosu rasprši neki curling sprej za chic valove koji izgledaju prirodno.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Louise Follain (@louisefollain)

Neuredan bob sa ili bez šiški

Kratki bob je vrlo popularan i tražen. Ima mnogo varijanti tako da se može prilagoditi obliku lica. Također, funkcionira, odnosno prilagođuje je i različitim tipovima kose i lako se s njim poigrati. Dodaš li mu kratke šiške dobit ćeš mladenački (i mladolikiji izgled), a frizuru je istovremeno lako stilizirati i održavati.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Life is too short to be worrying about what other people think of you

Objavu dijeli Hanna Lhoumeau (@hannalhoumeau)

Neuredne kovrče/valovi

Ovo je prava pariška vibra - izbor djevojaka kojima je jako važno da ne izgledaju kao da su provele previše vremena pred ogledalom. Ideja je da se nađe dobra ravnoteža između pomalo neuredne kose i seksi izgleda, a da izgledaš kao hippie, otkrivaju francuski frizeri. Vrlo francuski look - s laganom teksturom, nemarnim valovima i bez pretjeranog volumena. Kako je kovrčava kosa suha pazi da je dobro hraniš maskama. Želiš li valove (a nemaš ih baš), stavi neki od proizvoda namijenjenih za to.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

M’en vais

Objavu dijeli Eléonore (@eleonore.leojeanne)

Kratki bob s kratkim šiškama ("frizura na lonac")

"Frizuru na lonac" kako se to nekad narodski zvalo, kao djevojčice nosile su i Francuskinje, a nerijetko su frizerke bile njihove (i naše!) mame koje bi ravne šiškice i ravno odrezanu kosu pokušavale dobiti u kućnoj radinosti. Ova frizura uvijek ima taj slatki, nevini touch, ali je jednako tako vrlo cool nosiš li je i u svojim odraslim godinama. Ako je bob jako kratak trebat će mu malo teksture pa i proizvoda za stiliziranje. Ako je "polegnuo" daj mu volumena s malo spreja za kosu, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close