Dodajte šljokice!

Savršen svečani make-up look za blagdansku sezonu

Zato za vrijeme praznika zamijenite svoj svakodnevni, rutinski make up sa šljokičastom šminkom.
Lifestyle / Moda | 29. 11. 2022. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za blagdanske proslave u krugu obitelji i u toplini svog doma najbolje će odgovarati lagani make up s malom dozom blještavila.

Zato za vrijeme praznika zamijenite svoj svakodnevni, rutinski make up sa šljokičastom šminkom.

Lagano svjetlucave nijanse osigurat će sjaj prirodnog izgleda, a upadljivo naglašene usne stvorit će wow efekt koji neće dopustiti da Vas zasjene šarene kuglice s novogodišnjeg drvca. Ideje za savršen make up prenosimo sa stranice dm.drogeriemarkt.

Korak 1: Baza

Nakon rutinskog čišćenja i njege kože lica, počnite nanošenjem podloge. Korištenjem mousse pudera možete postići posebno prirodan izgled. Nježna tekstura miluje kožu i savršena je za sve tipove kože. Zahvaljujući kremastoj teksturi, savršeno se prilagođava prirodnom tonu kože, ujednačava ten i prekriva sjajna područja. Upotrijebite spužvicu u obliku jaja za šminkanje ili kist za nanošenje pudera i nježno nanesite šminku na kožu „tapkajućim“ pokretima.

Korak 2: Dodajte konture

Nježno svjetlucavim brončanim kompaktnim puderom ili bronzerom možete licu dati malo veću dubinu. Nanesite puder širokom četkom na obraze, uz liniju kose i bočne strane nosa.

Korak 3: WOW Brows

Da biste na posebno lijep način istaknuli svoje obrve upotrijebite gelove ili maskare za obrve. Oni definišu čak i male, tvrdoglave dlačice i vizualno popunjuju obrve ugrađujući boju.

Korak 4: Prirodni sjaj s highlighterom

Za blistav, svečani izgled nikako ne bi smio nedostajati: highlighter. Idealni su tečni highlighteri za prirodne svjetlucave efekte koji omogućavaju sjaj i Vama i Vašem licu.

Jednostavno nanesite na gornji dio jagodične kosti, vrh nosa i na područje iznad gornje usne te lagano stopite s podlogom tapkajući vrhovima prstiju.

Korak 5: All Eyes on you: nanesite sjenilo za oči

Za izražajne oči šminka za oči mora biti posebno naglašena. Pastelni tonovi, metalni naglasci i zlatne nijanse učinit će Vaš izgled posebno glamuroznim. Upotrijebite svjetlije i zlatne tonove na unutrašnjem dijelu kapka, a nešto tamnije boje i nijanse prema vanjskim rubovima. Najsvjetliju nijansu sjene ostavite i nanesite na unutrašnji ćošak oka i direktno ispod obrva, što će osigurati još otvoreniji i intenzivniji izgled.

Korak 6: Za malo više dramatičnosti: olovka za oči

Da bi zaokružili šminku za oči, ne smije nedostajati savršeno iscrtana linija olovkom za oči. Kako biste to učinili savršenim potezom, prstima zategnite kapak i pažljivo nanesite olovku za oči što bliže liniji trepavica. Najbolje je iscrtavanje crte podijeliti u dva koraka: od unutrašnje strane do sredine oka, a zatim drugim potezom povucite liniju od sredine prema kraju oka.

Za završni touch dodajte još jedan potez zlatnom olovkom za oči. Jednostavno nacrtajte zlatnu liniju iznad crne olovke za oči. Na kraju uvijte trepavice i istaknite ih maskarom cik-cak pokretima.

Korak 7: Ukrašavanje usana posebna je vrsta umjetnosti

Bez obzira radi li se o jakoj ljubičastoj boji šljive, elegantnoj bordo crvenoj ili suzdržanoj smeđoj nijansi: Vaš praznični izgled zaokružuju savršeno našminkane usne.

Započnite preciznim ocrtavanjem usana mekanom olovkom za usne. Ne morate neprekidno povlačiti crtu, samo laganim pokretima zaokružite usne.

Zatim nanesite ruž u bogatim, odvažnim bojama.

Korak 8: Nailed it!

Za dodatni dašak prazničnog glamura i za zaokruživanje Vašeg izgleda, odgovarajući X-Mas nokti definitivno ne bi trebali nedostajati. Svjetlucave metalik boje i zlatni tonovi omogućit će da i Vaši mali prstići zasjaju u prazničnom sjaju kao i Vaše lice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close