Komad koji vrijedi imati

Prugasta košulja: Klasik koji ne izlazi iz mode

Komad koji ćemo nositi ove jeseni, a godinama ne izlazi iz mode je prugasta košulja.
Lifestyle / Moda | 29. 08. 2022. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jesen nam se polako vraća na vrata, a samim tim dolaze nam brojni novi trendove. Budući da pomno pratimo nove kolekcije, možemo primijetiti neke novitete, ali i povratak klasika.

Jesen nam je omiljeno godišnje doba u kojem se možemo slojevito odijevati i slagati maštovite kombinacije. Ove sezone naglasak je na bojama i uzorcima, a vibrantne kombinacije bit će prisutne na ulicama. Komad koji ćemo nositi ove jeseni, a godinama ne izlazi iz mode je prugasta košulja.

Prugasta košulja prvi put je uvedena 1858. godine kao uniforma za sve pomorce francuske mornarice u sjevernoj Francuskoj, piše Journal

Izvorni dizajn sadržavao je 21 prugu koje su označavale pobjede Napoleona Bonapartea, a karakteristične pruge olakšavale su uočavanje zalutalih mornara koji su pali u more.

Prva dizajnerica koje je uklopila pruge u svoju nautičku kolekcije, bila je Coco Chanel. Inspirirana mornarskom uniformom, stvorila je kolekciju 1917. godine. Riječ je o klasik komadu koji je jednako važan u svakoj garderobi kao crni blejzer ili traperice.

Ove jeseni ćemo nositi i kombinirati prugastu košulju na razne načine. Kada govorimo o krojevima, možete odabrati usku i strukiranu ili oversized. Najljepše će se uklopiti na traperice i popularne mokasinke s blejzerom kao završnim detaljem.

Prugaste košulje su idealan odabir za poslovne jesenske kombinacije u sinergiji sa ženskim odijelima. Osim toga, možete ih nositi i na casual dnevne kombinacije u kojima se želite osjećati sređeno, a istovremeno i ugodno.

Zimi ih možete nositi ispod pulovera gdje će detalj poput prugastog ovratnika biti u fokusu. Što god odabrali, s ovim komadom ne možete pogriješiti. Postoje komadi koje uvijek treba imati i za kojima najlakše posežete kada ne znate što i kako iskombinirati. Prugasta košulja je definitivno komad koji uvijek vrijedi imati i kombinirati.

Kopirati
Drag cursor here to close