Urban-Etno

Nova kolekcija Emine Husedžinović-Ibrahimović nadahnuta je bh. naslijeđem

Posebnu modnu priču Emina je ispričala je kroz svoju najnoviju “Urban-Etno” kolekciju od čijeg nas predstavljanja u Bosankom kulturnom centru dijeli tek nekoliko dana.
Lifestyle / Moda | 03. 12. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvadeset godina, kroz stotine kreacija i veliki broj održanih revija i projekata modna dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović još uvijek kreira s jednakom posvećenošću i strašću prema dizajniranju odjevnih komada u kojima će se žene osjećati ženstveno i moćno, romantično i nezaustavljivo.

Emina Husedžinović-Ibrahimović danas je jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

Još jednu posebnu modnu priču Emina je ispričala je kroz svoju najnoviju “Urban-Etno” kolekciju od čijeg nas predstavljanja u Bosankom kulturnom centru dijeli tek nekoliko dana.

Nova kolekcija design by emina pod nazivom "Urban-Etno" nadahnuta je bosanskohercegovačkim naslijeđem i folklorom u suvremenom vidu odijevanja.

Foto: Fotograf Sead Šašivarovič Bezdan / Kolekcija Urban-Etno

Poznati kujundžija Omar Krasnić na originalan način upotpunjuje njene kreacije svojim nakitom i modnim dodacima, i samim tim tema bosanskohercegovačke etnologije je zaokružena upravo zanatom koji izumire.

Diaz Kova virtuoz za izradu kožnih torba i kožne galanterije upotpunjuje simbiozu ova tri umjetnika.

U sklopu revije ćemo moći vidjeti i izložbu Omara Krasnića, Diaza Kove i  fotografija Seada Šašivarevića. Umjetnost, kreativnost, inspiracija su motivi kojim se bavi tim #designbyemina.

Ovaj projekt su podržali: Turistička Zajednica Kantona Sarajevo, Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Revija će biti održana u subotu, 07. prosinca 2019. godine s početkom u 20 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close