Aukcija

Netko će se obući kao Gabriel Garcia Marquez

Poznati piščevi sakoi od tvida također su dio kolekcije. Predmeti njegove žene Mercedes Barche također će se moći kupiti.
Lifestyle / Moda | 16. 10. 2021. u 12:49 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 400 odjevnih predmeta i modnih dodataka pisca Gabriela Garcije Marqueza prodavat će se u Meksiku od idućeg tjedna, objavila je obitelj nobelovca u petak.

Događaj pod nazivom "Ormar Garcije Marqueza" odvija se u sklopu otvaranja kulturnog centra u Marquezovoj rezidenciji na jugu Meksika.

Tamo je autor "Sto godina samoće" živio godinama i napisao brojna svoja djela.

Stvari koje su na prodaju odabrala je Marquezova unuka Emilia Garcia Elizondo, koja će voditi kulturni centar.

"Gabo (Marquezov nadimak) imao je omiljene krojače i omiljene dizajnere", navodi se u njenom priopćenju.

Dodala je kako neki komadi odjeće nose u sebi "tragove njegovog života kao pisca", poput jakne s kemijskom u džepu koju je koristio za potpisivanje svojih knjiga.

Poznati piščevi sakoi od tvida također su dio kolekcije. Predmeti njegove žene Mercedes Barche također će se moći kupiti.

Međutim, roba koju je nosila kada je njen suprug primio Nobelovu nagradu za književnost 1982., bit će prikazana, ali nije na prodaju.

Prodaja će početi 20. listopada, a prihod će biti doniran zakladi koja pomaže djeci iz autohtonih zajednica u južnom Meksiku.

Titan magijskog realizma Marquez umro je 17. travnja 2014. sa 87 godina u Ciudad de Mexicu gdje je kolumbijski pisac proveo dio svog života.

Supruga mu je umrla također sa 87 godina 15. kolovoza 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close