Savjeti

Kako zadržati boje ljeta

Tuširanje spužvicama također nije poželjno jer spužvice i pomagala za čišćenje kože uklanjaju površinski sloj kože.
Lifestyle / Moda | 29. 08. 2020. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preplanuli ten cilj je svakog ljetovanja, dok je uz mnoge proizvode za ubrzano tamnjenje on sada još dostupniji ako ste na plaži kraće vrijeme, piše portal KreniZdravo.

Ipak, razočaranje nastupa kada ten koji smo toliko priželjkivali brzo nestane pri povratku u svakodnevicu. U nastavku donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete što dulje zadržati preplanulu boju kože.

Za preplanuli ten nekima je dovoljno samo par dana na suncu, no takvi sretnici imaju više pigmenta u koži i sukladno tome vrlo brzo tamne na suncu.

Osobe svjetlije puti imaju mnogo više problema pri postizanju tamnije boje, a koža je u tome slučaju i mnogo osjetljivija na sunce te podložna crvenilu.

Za najbolji ten preporučuje se korištenje UV zaštite te iako ćete sporije tamniti, boja će se zadržati dulje nego da ste izgorjeli. Osim obavezne zaštite od sunca u terminima od 11-16h, preplanulu boju biste svakako mogli postići uz proizvode za ubrzano tamnjenje.

Ukoliko redovito provodite piling kože, napravite ga prije sunčanja ili u sredini boravka na moru. Nažalost, piling kože će brzo ukloniti površinski (tamniji) sloj kože i vratiti vas prijašnjoj bljedunjavosti.

Tuširanje spužvicama također nije poželjno jer spužvice i pomagala za čišćenje kože uklanjaju površinski sloj kože. Za uklanjanje boje ovom metodom potrebno je nešto dulje od pilinga, no svejedno se preporučuje izbjegavati.

Povremeno sunčanje nakon dolaska s mora može uvelike produljiti vašu boju, a sunčanje možete provoditi do kraja listopada. Ipak, sunčanje u kasnijim mjesecima potrebno je obavljati u ranijim satima jer slabi sunčevo zračenje.

Redovito nanosite proizvode za očuvanje preplanulog tena ili proizvode koji sadrže karotenoide, a hrana bogata karotenoidima će također pomoći u održavanju boje što dulje.

Tuširajte se hladnom vodom ili barem izbjegavajte odviše toplu vodu jer ona vodi ka dehidraciji kože, a zatim i guljenju površinskog sloja.

 

Uz sve veću ponudu proizvoda za sunčanje i ubrzano tamnjenje, na tržištu se danas može pronaći i mnogo proizvoda za očuvanje preplanulosti. Proizvodi s ekstraktom ili uljem mrkve, osim što pospješuju tamnjenje kože, osiguravaju i da se boja što dulje zadrži. Koža uz pomoć karotenoida ima odličnu zaštitu od štetnog djelovanja slobodnih radikala te zadržava postignutu boju, piše KreniZdravo.

Osim proizvoda za tamnjenje kože, postoje mnoge kreme i losioni formulirani upravo za očuvanje preplanulog tena. Najbolji su proizvodi koji sadrže prirodne sastojke poput kvalitetnih biljnih ulja i maslaca. Možete ih koristiti za svakodnevnu njegu tijela nakon tuširanja ili ciljano da određena područja.

Kreme i losioni za očuvanje preplanulosti nisu toliko skupocjeni, a preporučuje se koristiti ih umjesto uobičajenog losiona ili mlijeka za tijelo.

Kopirati
Drag cursor here to close