Važan je alat

Kako pravilno podrezati obrve: Jednostavan vodič u šest koraka

Vaš uspjeh, kažu profesionalci, u potpunosti ovisi o vašem alatu.
Lifestyle / Moda | 27. 10. 2020. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrve mogu popraviti cjelokupni dojam lica, ali isto tako pogreške pri njihovom oblikovanju mogu uništiti dojam. Kako biste što bolje oblikovali vaše obrve donosimo vam jednostavan vodič.

Vaš uspjeh, kažu profesionalci, u potpunosti ovisi o vašem alatu. Evo što trebate imati:

  • Škare za obrve: Stručnjak za obrve Joey Healy kaže da je ovo najvažniji alat. On preporučuje da uložite u škare koje imaju ravnu i vrlo oštru oštricu.
  • Četkica za obrve: Za četkanje dlačica prije podrezivanja
  • Pinceta: Da počupate sve zalutale dlake
  • Gel za obrve: Za učvršćivanje dlaka na obrvama
  • Olovka za obrve (nije obavezno): Za popunjavanje praznina
  • Kako podrezati obrve: Vodič u šest koraka

1. Očetkajte dlačice

Jedna od najvećih pogrešaka koju ljudi čine je da ne četkaju dlake prije nego ih podšišaju kaže Alicia Halpin, estetičarka i vlasnica Foundation Beauty & Esthetics.

''Ako samo odrežete dlačice iz sredine gdje dlake ravno leže, riskirate gubitak više dlačica nego što ste htjeli'', napomenula je Halpin i dodala da dlake treba počešljati prema gore i one koje 'iskoče' treba ukloniti.

2. Podrežite višak dlačica, počevši od prednjeg dijela obrva

Healy predlaže da započnete s dijelovima, počevši od prednjeg dijela, najbližeg nosu. Zatim pomoću četkice za obrve, podrežite višak dlačica iznad linije obrva, jednu po jednu dlaku.

3. Nastavite tako do kraja obrva

Primjetit ćete da najviše posla imate po sredini obrva, a manje prema kraju, ali prednja strana i kraj su dio na koji bi trebali najviše pažnje usmjeriti i i biti najoprezniji, smatra Halpin.

4. Odmaknite se od zrcala i pogledajte obrve

''Uvijek se možete vratiti i podrezati više, pa nemojte pretjerati. Odmaknite se od ogledala, pogledajte što ste napravili, još jednom raščešljajte obrve i ako primijetite još neku dlaku koja 'strši', vratite se škarama ili zadržite izgled obrva'', dodala je Halpin.

5. Provjerite simetriju

Nakon što završite s podrezivanjem, očešljajte obrve posljednji put da provjerite jesu li simetrične.. Ako vaše obrve trebaju preciznije dotjerivanje, poslužite se pincetom da počupate nepotrebne dlačice.

6. Završite gelom ili olovkom za obrve

Na kraju jednostavno 'učvrstite' svoje dlake gelom za obrve. Uz pomoć gela svaka dlačica će biti na svom mjestu. Halpin također predlaže popunjavanje obrva olovkom za obrve, piše 24sata.

Kopirati
Drag cursor here to close