Duboko udahni

Frizer ti je uništio kosu? Ne očajavaj, ima rješenje

Svatko kome se to barem jedanput dogodilo zna koliko je takvo iskustvo frustrirajuće jer povratka na staro više nema.
Lifestyle / Moda | 06. 11. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova frizura odličan je način za osvježavanje postojećeg izgleda pa odlazak u frizerski salon mnogim ženama stvara izvor zadovoljstva. Osim ako se frizer ne zaleti sa škarama pa previše skrati "vrhove" i šiške ili promaši boju za nekoliko nijansi. Svatko kome se to barem jedanput dogodilo zna koliko je takvo iskustvo frustrirajuće jer povratka na staro više nema.

Jedino što možeš učiniti u toj situaciji jest da smanjiš štetu i od loše frizure pokušati napraviti dobru. U nastavku otkrij kako to možeš učiniti:

Foto:Shutterstock / Loš izbor boje može napraviti da izgledamo umorno i starije

Pogrešna boja kose

U današnje vrijeme, kad je ponuda boja za kosu prilično pozamašna, odabir one savršene nije nimalo jednostavan. Loš izbor boje može napraviti da izgledamo umorno i starije, a dobro pogođena nijansa ističe crte lica, naglašava put, pa čak i pomlađuje. Zato ne čudi da promišljanje o savršenoj boji za kosu traje danima, a nerijetko u odabiru one prave sudjeluje nekoliko ljudi kojima bezuvjetno vjerujemo. I onda, kad joj napokon odlučimo reći "da", frizer zezne stvar i napravi totalni fijasko - oboji te nekoliko nijansi tamnije ili svjetlije i svi tvoji planovi o THE frizuri padnu u vodu.

Foto: Shutterstock/Guliver / Odvaži se i isprobaj platinastu boju

No ne očajavaj! Duboko udahni i kreni spašavati stvar. Evo kako:

Ako tvoj frizer nije najbolje shvatio na što si mislila kad si tražila kombinaciju plavih i smeđih tonova u kojoj je fokus na smeđoj nijansi, a plavi pramenovi strateški dodani duž cijele dužine kose ili je pepeljasto smeđu boju definirao kao kestenjastu, izgledno je da ćeš morati popraviti štetu i odabrati novu nijansu. Kod presvijetlo obojene kose savjetujemo ti da se odvažiš i isprobaš platinastu boju koja donosi instantno osvježenje i transformaciju svakoj kosi.

Tamnije obojena kosa od zamišljene odlična je prilika za isprobavanje mliječne, sasvim prirodne nijanse smeđe boje, koja se ovog ljeta nalazi na beauty tronu najpopularnijih boja. Profesionalni koloristi savjetuju da napraviš tamnije tonove na korijenu, a svjetlije prema vrhovima jer ćeš tako kosi pružiti poželjnu dimenzionalnost.

Foto:Shutterstock / Šiške su možda i najkontroverzniji odabir.

Prekratko odrezane šiške

Kad je riječ o frizurama, šiške su možda i najkontroverzniji odabir. Usprkos tome što su omiljen i stalno prisutan detalj na modnim pistama, crvenim tepisima i u street style izdanjima, pripadaju onoj skupini frizura kod kojih se javlja ili-ili. Ili će ti pristajati odlično i u trenu promijeniti tvoj izgled na bolje ili ćeš požaliti svaku sekundu u kojoj si ih odrezala.

A kad ovom drugom "ili" dodaš i nespretnost frizera koji "malo ispod obrva" protumači kao "iznad obrva", pokoja suza je neizbježna. No, prije nego što ti sve lađe potonu, imamo za tebe super vijest - jer postoji trendi rješenje i za ovaj problem!

Foto:Instagram/Facebook / Baby šiške proslavile su holivudske zvijezde

Riječ je o tzv. baby šiškama, koje su mnogo kraće od klasičnih, režu se nekoliko centimetara iznad obrva i tako otvaraju pogled na njih, kao i na oči. Ovaj trend doživio je pravu malu eksploziju na društvenim mrežama, gdje su se mnoge trendseterice odlučile upravo za ove "tek izrasle" minijaturne šiške, koje donose dašak retro stila u svačiji look.

Baby šiške proslavile su holivudske zvijezde poput Audrey Hepburn, a posljednjih godina u modu ih vraćaju "it" djevojke poput Jourdan Dunn, Rooney Mare i Winnie Harlow. Ova vrsta šiški idealan je način za unošenje promjene u kosu, stvaranje modernog izgleda i otvaranje pogleda na lice, pa možda i oprostiš frizeru što se malo zaigrao.

Foto:Shutterstock / Frizeri često previše skrate kosu

Loše ošišana kosa

Dosadna stara frizura, sunce, more i sol odličan su povod za posjet frizeru. Za većinu žena čak i minimalno skraćivanje vrhova unosi pozitivnu promjenu i predstavlja pravo malo zadovoljstvo. Ali ne i kad iz frizerskog salona izađemo nezadovoljne rezultatom. Kao što nerijetko previše skrate šiške, frizeri to često učine i s ostatkom kose.

Tako umjesto srednje duge kose u trenu postanemo vlasnice kratke frizure. I dok za povratak na staru dužinu treba strpljenja i vremena, za isprobavanje neke trendi frizure iznad ramena potrebna je volja - i drugi frizer. Odlično je što je upravo jedna kratka frizura apsolutni hit ovog ljeta, piše portal miss7.

Foto:Instagram/Facebook / Veličanstveni - francuski bob!

Pogađaš o kojoj je riječ? O njegovu veličanstvu - francuskom bobu!

Ono što francuski bob razlikuje od bilo kojeg drugog boba je to da ovaj stil obilježava dužina kose do brade i često je uparena sa šiškama te podsjeća na frizure iz 1920-ih. Ako ti se sviđa dašak francuskog šika, onda je ova frizura pun pogodak za tebe. Osim što ćeš izgledati vrlo chic, ovu frizuru jednostavno ćeš održavati jer najbolje izgleda upravo kad je razbarušena!

Kopirati
Drag cursor here to close