Sarajevo

Delila Softić snimila kampanju za predstojeći 35. Nivea BH Fashion Week

Lifestyle / Moda | 02. 11. 2015. u 10:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vizualni identitet 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo zaslužne su mlade talentirane dizajnerice Lucija Vrcić i Maja Sabljić, pobjednice ovogodišnjeg natječaja za mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2015".

Prije nekoliko dana, u konjičko rekreativnom centru ''Pegasos'' u Sarajevu, snimljena je kampanja za predstojeći Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 14. do 16. studenog 2015 godine u Sarajevu i tako tradicionalno i u kontinuitetu po 35-ti put obilježiti održavanje ovoga tjedna mode.

Zaštitno lice kampanje 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Delila Softić, Fashion TV model svijeta i studentica završne godine Medicinskog fakulteta.

Delila Softić inače jedna od najuspješnijih manekenki modne agencija Abc Models
za potrebe kampanje pozirala je u kreacijama talentiranog dvojca Lucije Vrcić i Maje Sabljić, inače pobjednica "Perwoll New Generation 2015".

Make up artist je bio Sanjin Egon, kreativna ekipa frizerskog salona "Elite line" iz Sarajeva osmislila je frizure, a fotografije kampanje radila je Nađa Berberović.

Cilj Nivea BH Fashion Week Sarajevo je da se kroz obuku mladih razvije poduzetništvo, pruži podrška samozapošljavanju, da se  smanji nezaposlenost te da domaći mladi dizajneri stvore svoj vlastiti modni identitet, navode organizatori.

U tijeku je i online casting za 35-ti Nivea BH FW Sarajevo. Organizatori su pozvali sve zainteresirane djevojke i muškarce od 16 do 24 godine, da se prijave u inbox na Facebook stranici Modna agencija Abc Models.

Najboljima će se pružiti prilika da rade revije na BH tjednu mode, ali i mogućnost da se predstave inozemnim modnim scoutima koji dolaze iz Francuske, Turske, Italije i Kine.

Kopirati
Drag cursor here to close