Wow

FOTO | Božićna bajka Mostarke Dijane: Dom iz snova!

Lifestyle / Moda | 28. 12. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo

Prijatelji se oduševe kada vide moju kuću, ali su uvijek pitanja: 'Kako ti se da? Odakle ti toliki živci? Tko će ti to poslije sve skinuti?', itd. Što se tiče obitelji, oni ne sudjeluju u ukrašavanju jer i ne žele, a i ja to najviše volim raditi sama i u miru. Uvijek pričaju da je to previše, ali na kraju kad je gotovo, onda su zadovoljni. Ali je najinteresantnije da je mojim unucima prvih dana zanimljivo, a poslije se ponašaju kao da se to uvijek tu nalazilo i ništa ne diraju", govori za Zadovoljna.hr Dijana Gagro iz Mostara, koja je prije pet godina otišla u mirovinu, nakon što je 42 godine radila kao privatnica.

Zaljubljenica u Božić

Prilikom uređenja kuće kupovala je namještaj neutralnih boja, a takve su boje i zidovi. Oduvijek je zaljubljenica u Božić i u ukrašavanje kuće.

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo

Ne čeka Badnjak da okiti borove, a ima ih dva, jer u njihovoj raskoši želi uživati što dulje. Voli tradicionalnu crveno-zlatno-zelenu kombinaciju jer prostoru daje toplinu, razigranost i nostalgiju, a voli i ružičasto-zlatnu kombinaciju pa je jedan dio kuće okitila u tim bojama.

"Što se tiče inspiracije, nekad pogledam na Pinterestu, a i član sam dosta grupa na društvenim mrežama koje se bave uređenjem doma, ali sve to na kraju završi kako sam i zamislila. Kad imam slobodnog vremena posvetim se i svom hobiju, ukrašavanju kuglica i uskrsnih jaja, a bavim se i dekupaž tehnikom", otkriva Dijana.

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo

Kod kićenja bora najviše vremena oduzme joj nizanje i vezanje kuglica jer bor treba imati dosta guste grane da bi ih mogla svezati.

Prava bit Božića 

Dosjetila se da sve praznine na boru popuni granama od starog bora, tako da sebi olakša i da kuglice budu lijepo složene. Kuglice niže na deblji ribarski konac ili na cvjećarsku žicu i tako dobije bor okićen s mnoštvom gusto nanizanih kuglica.

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo

Sve ukrase slaže u male i velike prozirne plastične kutije s poklopcem te ih razvrstava po bojama, pa kad ih treba ponovno vaditi, zna gdje se što nalazi.

U toj prostoriji ima i plakar u koji slaže figurice i sve stvari koje su lomljive, dok borove sprema u njihove kutije.

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo

"Za mene je Božić najdraži blagdan. U te dane radujemo se Isusovom dolasku i to je prava bit Božića. Za mene je to i obiteljski blagdan i predstavlja mi najljepše vrijeme koje provodim s obitelji i bližnjima. Inače, a posebno u blagdansko vrijeme, trudim se pomoći potrebitima, koliko mogu da bi i oni mogli proslaviti Božić", kaže Dijana Gagro koja, iako u mirovini, i dalje radi te s kćeri vodi trgovinu odjećom Boutique Angel's Fashion u Mostaru koju je otvorila još 1981. godine.

Foto: Privatna arhiva / Božićna bajka Dijane Gargo
Kopirati
Drag cursor here to close