NIVEA BH Fashion Week

Amra Alibabić na natječaju za mlade dizajnere – Perwoll New Generation 2016

Lifestyle / Moda | 23. 03. 2016. u 10:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amra Alibabić je mlada studentica Tehničkog fakulteta Bihać, tekstilni odjel - smjer dizajn. Dolazi iz Bihaća, a ovaj put će se predstaviti svojom kolekcijom na najatraktivnijem modnom događaju 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo u čijem je sklopu strukovno natjecanje za mlade dizajnere.

Amrina kolekcija će biti predstavljena na natječaju za mlade dizajnere – Perwoll New Generation 2016, koji će se održati 04.04.2016 godine u Zemaljskom Muzeju u Sarajevu.

Inače, 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, će se održati od 02.04. do 05.04.2016 godine na dvije različite lokacije Porsche Sarajevo Salon Audi i Zemaljski Muzej Sarajevo.

Za sebe kaže kako je poprilično jednostavna osoba i moda je za nju kreativni način izražavanja.

''Upravo zbog toga sam se i zaljubila u modu, ona je jedinstven vid izražavanja svoje osobnosti, mišljenja, ona je umjetnost za mene''.

''Kolekcija nosi naziv "Deneris". Predstavlja ženu u borbi samoj sa sobom, ženu koja je istovremeno i ratnica i ženstvena. Pola odjevnog predmeta je rađeno u brušenoj koži koji predstavlja dio koji je ratnik i polovina u lepršavom materijalu koji predstavlja ženstvenost. Boje su također u kontrastu kao i sam odjevni predmet'', kaže Amra.

Što se tiče njenih planova za sada nastavlja školovanje u istom smjeru.

Svaki mladi dizajner potajno sanja o karijeri nekog od svjetskih vodećih dizajnera, a čijim stopama bi se ona voljela kretati ?

''Definitivno Martin Margiela jer je jedinstven umjetnik koji je imao veliki i širok utjecaj na modu, neiscrpni je izvor inspiracije i apsolutni uzor mnogima uključujući i mene“.

Osim revije mladih neafirmiranih dizajnera na platformi “Perwoll New Generation” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA, tijekom 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, za četiri dana, predstavit će se etablirani BH modni dizajneri, inozemni modni dizajneri iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, najpoznatiji svjetski brendovi XYZ Premium Fashion Storea, najpoznatiji brend obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr...

Kopirati
Drag cursor here to close