Vrijedna donacija

''Zajedno za šape'' - Animal care centar dobio donaciju 10 tona suhe hrane

Ovo jeste prvi ali ne i posljednji projekt ove vrste u Bosni i Hercegovini te brendovi PrimaDog i PrimaCat isti ili slične aktivnosti najavljuju i za narednu godinu.
Lifestyle / Životinje | 20. 12. 2023. u 12:21 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku kampanje "Zajedno za šape", koju organizuje i provodi firma "SELT BH" d.o.o. Živinice u suradnji sa kompanijom Bingo za brendove PrimaDog i PrimaCat, dana 15.12.2023. godine donirano je 10 tona suhe hrane za azil "Animal care center" u Mostaru. Nakon donacija u Banja Luci i Mostaru ovo je treća donacija ove vrste u proteklih mjesec dana.

Navedena kampanja je započela 15.10.2023. godine i svi kupci koji su u proteklom periodu kupovali brendove PrimaDog i PrimaCat su bili učesnici ove vrlo vrijedne donacije za naše šapice.

Foto: Bljesak.info / Donacija hrane Animal care centru

Firma SELT BH i brendovi PrimaDog i PrimaCat se posebno zahvaljuju Emici Ćorić koja je od samog početka projekta dala značajnu podršku u organizaciji ovog projekta.

Također, ovo jeste prvi ali ne i posljednji projekt ove vrste u Bosni i Hercegovini te brendovi PrimaDog i PrimaCat isti ili slične aktivnosti najavljuju i za narednu godinu.

Animal Care Centar u Mostaru djeluje već sedam godina kao organizacija, a skoro pet godina kao centar. Uspješnost njihovog rada u ovih sedamgodina potvrđuje broj pasa koji su iz Mostara sretno udomljeni u Njemačku, ali i brojni projekti koje su pokrenuli, posebno je važan onaj projekt edukacije najmlađih.

Foto: Bljesak.info / Donacija hrane Animal care centru

''Zadovoljni smo rezultatima koje smo postigli. Možemo reći i ''prezadovoljni''. U ovom vremenskom periodu ostvarili smo više nego što smo očekivali i mogli se nadati. U ovih skoro pet godina našeg djelovanja udomili smo preko 1.100 pasa i oko 300 maca'', kažu iz Animal Care Centra (ACC), a upravo je ovaj Centar poznati Dogs Trust izabrao za zajdničko djelovanje u Mostaru.

''Naš zajednički angažman podrazumijeva besplatnu sterilizaciju i kastraciju uličnih i vlasničkih pasa. Cilj nam je rješavanje problema pasa lutalica, odnosno smanjenje njihove populacije'', kazali su iz ovog Centra.

Ovaj Centar radi i edukacije najmlađih, koje se provode u osnovnim školama za djecu uzrasta od prvog do šestog razreda.

Foto: Bljesak.info / Donacija hrane Animal care centru

''Prema znanstvenim istraživanjima naše partnerske organizacije to je idealno vrijeme u kojem djeca mogu naučiti da je pas za cijeli život, da ga se ne trebaju bojati i da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Interakcija sa kućnim ljubimcem uči ih odgovornosti, empatiji i poštivanju granica, te kroz druženja sa životinjama ostvaruju i socijalnu interakciju'', pojasnili su iz Animal Care Centra.

U njihovu svakodnevnu skrb o psima i macama zahtjeva angažman više ljudi kako u Centru, tako i na ulici. Pored osnovnih aktivnosti u Centru koje podrazumijevaju hranjenje i održavanje visokih higijenskih standarda boravišta, brigu o bolesnim ili starijim životinjama, ujedno se kako pojašnjavaju bave i hranjenjem pasa na ulici, zaštitom pasa od neodgovornih i nasilnih vlasnika, terenskim radom sa nadležnim organima u cilju provođenja zakona o zaštiti životinja, pronalasku udomitelja, a da pri tome ne spominjem svakodnevnu borbu u traženju projekata i financijskih sredstava kako bi se realizirale sve navedene aktivnosti.

''Naša udruga je zasnovana na volonterskoj osnovi. Financiramo se isključivo od sredstava naših stranih partnera, koji ujedno i udomljavaju sve naše životinje'', kažu iz ACC-a. U sedam godina smo iz proračuna grada dobili 60.000 KM.

Foto: Bljesak.info / Donacija hrane Animal care centru
Kopirati
Drag cursor here to close