Osigurajmo im dom

"Za Numeta i prijatelje" - podržite akciju i spasite napuštene pse

Koliko su psi, posebno one napušteni, bitni Mostarcima, govori akcija prikupljanja novca pod imenom "za Numeta i prijatelje", koja za cilj ima smjestiti napuštene pse u pansione te im osigurati hranu.
Lifestyle / Životinje | 15. 03. 2024. u 10:59 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcijom "za Numeta i prijatelje", par djevojaka iz Mostara, prave narukvice, prodaju ih, te od prikupljenih sredstava, osiguravaju bolji život ovim malim stvorenjima. 

Pokrenule su je uz pomoć organizacije "Životinje jer mi brinemo", te njihove dugogodišnje prijateljice Ane Omanović. Uz zajedničke napore su uspjeli poslati već 6 pasa u London, te im zauvijek osigurati topli dom. 

Iz organizacije ističu kako grad ne brine o napuštenim psima, te cijeli teret oko njihove brige pada na leđa par dobrih duša koje nažalost ne mogu sve stići. Kažu kako djevojke iz organizacije uzimaju pse s ulice, smještaju ih u pansione za pse, te financiraju do njihovog odlaska u dom.

Kažu kako na njihovu žalost ne mogu smjestiti sve pse u pansione, jer ih ima jako puno. Svaki dan na ulici pronađu nove pse lutalice i nova legla štenaca. 

Foto:Facebook / Narukvice za prodaju 

"Naša mala organizacija postoji već dvije godine i svaka akcija je do sada bila uspješna. Trenutna akcija "za Numeta i prijatelje" je imala veliki odaziv i skupila se određena količina novca, međutim nije dovoljno da pokrijemo i njegov pansion i hranu napuštenoj ekipi. Nume je pas koji je ostavljen kao maleno štene, i poprimio je simpatije stanovnika Mostara. Dane je provodio lutajući i u druženju s ostalim lutalicama. Imao je redovan obrok u prodavnici, i krov nad glavom u kladionici i obližnjem kafiću. Međutim, to i nije neko rješenje jer nije bio siguran, bilo je i ljudi koji nisu ljubitelji životinja. Zato se naša organizacija odlučila pobrinuti za njega" , poručuju iz organizacije.

Ove vrijedne djevojke mole sve one koji mogu i žele, da podrže njihovu akciju prikupljanja sredstava za pse lutalice. Za više informacija možete se javiti organizatoricama: Amira Batlak, Amina Mešić, Irina Despotov, Tajma Štukan i Amina Šatara.

Kopirati
Drag cursor here to close