Av-Av

U Širokom Brijegu održana tradicionalna revija pasa svih pasmina

Nagrade su dodijeljene u kategorijama za najboljeg mladog vodiča, najljepše štene, najljepšeg mladog psa i najljepšeg psa izložbe
Lifestyle / Životinje | 21. 03. 2021. u 22:43 Bljesak.info
Široki Brijeg - Tradicionalna revija pasa svih pasmina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Širokom Brijegu održana je tradicionalna revija pasa svih pasmina. To je bila prilika da ljubitelji pasa pokažu svoje ljubimce. U događaju su najviše uživali najmlađi posjetitelji.

Da su psi bogatstvo i beskrajna ljubav, smatra mlada Matea Marić kojoj je, kako kaže, njen ljubimac Don dao snagu da se izbori sa posljedicama teške nesreće koju je doživjela.

"Jedva sam živa ostala i on mi je dao tu snagu, sreću i veselje i ne znam šta bih bez njega i drago mi je što ga imam i ne bih ga nikom dala. Inače mi je on jedino što mi daje veselje u životu”, rekla je Matea Marić.

Psi su izvor sreće i neizmjerno bogatstvo, smatra dugogodišnji kinolog i all round sudac Mirko Čolak.

“To je neka ljubav koja se uzima od malena, a onda se to širi kasnije i pojedini ostanu u tome u toj branši. Ovo je branša koja nema nekoga novca, ali ima veliku ljubav i veliku dušu i veliki potencijal za ozdravljenje i duše i tijela”, kazao je Čolak.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama za najboljeg mladog vodiča, najljepše štene, najljepšeg mladog psa i najljepšeg psa izložbe. Da bi pas osvojio nagradu, potrebno je zadovoljiti određene kriterije.

“Uglavnom, pas mora odgovarati svojoj pasmini kako je ona napisana odnosno kako je zamislio njen utemeljitelj. Ako je kazao da je glava kod nekog psa klinasta, onda mora biti klinasta, nikako obla”, dodao je Čolak.

Na reviji su se mogle vidjeti raznovrsne pasmine, od malih kućnih pasa do onih nešto većih.

“Ovaj pas je chihuahua i zove se Mrvica i ima 2,5 godine, a ovo je Luna i ima 4 mjeseca i labrador je”, rekla je Sara Grabovac.

“Imali smo i prije dobermana, puno smo čitali o njima, jako su privrženi vlasniku, dobri su čuvari, dobri su u odnosu sa djecom. Kako ga vi odgojite, on će se tako ponašati: On je naša maza, spava u kući s nama na krevetu”, istakao je Feđa Kulagić.

Uz pravilan odgoj i puno ljubavi, čak i one pasmine koje su na glasu kao opasne, mogu postati najbolji prijatelji i ljubav za cijeli život.

Kopirati
Drag cursor here to close