'399'

Slavna medvjedica: Sve se zaustavi kad njezini medvjedići prelaze cestu

Iz zimskog sna se probudila u svibnju, a da medvjedica u ovim godinama okoti četiri mladunca, još nije zabilježeno. Mladunci su došli na svijet tijekom vrlo oštre zime, a zaljubljenici u '399' strepili su hoće li medvjedica uopće preživjeti.
Lifestyle / Životinje | 24. 06. 2020. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ENT / SplashNews.com / Sa'ćemo mi, malo se strpite :)

Najpoznatija medvjedica na svijetu preživjela još jedan zimski san i nastavlja fascinirati znanstvenike koji je godinama prate, ali i oduševljavati turiste u nacionalnom parku Grand-Teton (Wyoming, USA).

Grizli medvjedica "399" ne samo da ima 24 godine, što je čini jednom od najstarijih grlizija u divljini, već je i u ovim godinama nastavila na svijet donositi mlade medvjediće!

Iz zimskog sna se probudila u svibnju, a da medvjedica u ovim godinama okoti četiri mladunca, još nije zabilježeno.

Mladunci su došli na svijet tijekom vrlo oštre zime, a zaljubljenici u '399' strepili su hoće li medvjedica uopće preživjeti.

Neke informacije govore da je '399' dosad na svijet donijela najmanje 16 medvjedića, ali ima i onih koji su 'evidentirali' čak njih 22. Ime su joj dali istraživači, a vodi se da je na svijet došla 1996. godine. 

Foto: ENT / SplashNews.com / Medvjedica '399' i njezinih četvoro mladih u divljini Wyominga

Njezina slava ima i lošu stranu, pa se mnogi ljudi u želji da naprave što bolju fotografiju medvjedice, približe i više nego što bi trebalo.

Iako je skoro uvijek mirna, 2007. napala je čovjeka koji se pojavio na lokaciji gdje su ona i njena tri medvjedića jeli leš losa.

Muškarac je preživio napad, a vlasti su poručile kako se medvjedica ponašala prirodno, štiteći jelo i svoje mlade.

Inače, grizliji su bili skoro nestali - sedamdesetih godina bilo ih je još samo 150. Zahvaljujući zakonima koji ih štite danas ih ima najmanje sedam stotina.

Nažalost, sudovi u nekoliko američkih država sada ponovo odlučuju hoće li se dozvoliti lov na grizlije. 

Video: Wildlife Photography-GRIZZLY #399 a QUAD MOM-4 cubs-Grand Teton Park-Jackson Hole-Yellowstone Park
Kopirati
Drag cursor here to close